ŽRTVA PREVARE! HOLIVUDSKI GLUMAC OSTAO BEZ DINARA: Zbog BAHAĆENJA oštećen za MILION DOLARA!
Kevin Hart, Foto: Profimedia

užasno!

ŽRTVA PREVARE! HOLIVUDSKI GLUMAC OSTAO BEZ DINARA: Zbog BAHAĆENJA oštećen za MILION DOLARA!

Zvezda filma "Jumanji" je bio žrtva prevare u vrednosti od 1,2 miliona dolara

Objavljeno: 16:51h

Lični kupac američkog glumca Kevina Harta (41), Dilan Sajer, optužen je za pranje 1,2 miliona dolara sa računa slavnog komičara.

Naime, Sajer se u sredu pojavio na Vrhovnom sudu u Kvinsu u Njujorku, gde je optužen za veliku krađu i drugih devet tačaka optužnice u vezi sa proneverom glumačevih sredstava.

Kevin Hart
foto: Profimedia

Sajer je počeo da radi sa glumcem 2015. godine i prvo je pošteno radio.

Međutim, državni tužilac otkriva da je Sajer iskoristio kreditnu karticu iz Filadelfije kako bi preneo novac na svoj lični račun. On je proneverio više od 1,2 miliona dolara u periodu između 12. oktobra 2017. i 25. februara 2019. godine.

On je navodno trošio novac na luksuzne predmete - slike umetnika Sema Fridmana, kupio je pet satova "Patek Philippe" brenda čija je vrednost veća od 400.000 američkih dolara, par "Louis Vuitton" torbi i najmanje 16 kolekcionarskih lutki kompanije "Bearbrick", čija se cena kreće od nekoliko stotina do nekoliko hiljada dolara po lutki, kao i pet kolekcionarskih lutki "KAWS".

On se ovim stvarima neko vreme hvalio na svom Instagram profilu, a kasnije je i raskrinkan. Vlasti pokušavaju da vrate u posed svu robu koja je ilegalno kupljena u pokušaju da nadoknade Hartove gubitke.

Kevin Hart
foto: Profimedia

- Nakon što je Sajer uhapšen, službenici koji su izvršili pretres njegove kuće zaplenili su gotovinu i robu u vrednosti od približno 250.000 dolara - dodaje tužilac.

- Optuženi je mislio da je nedostižan i da živi svoje fantazije o bogatom načinu života. Ali moj tim je otkrio lažne transakcije i kupovine - od troškova kreditne kartice koje banka obrađuje, sve do praćenja "FedEx" paketa isporučenih Sajerovom domu i preduzeću - dodao je.

- Bez obzira na to da li ste slavna ličnost ili ne, bilo ko može postati žrtva ove vrste prevare. Najvažnije je pratiti svoje troškove, proveravati svoje kreditne izveštaje i marljivo čuvati svoje finansijske podatke za sebe - zaključio je tužilac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.