POKLON BIVŠEG MUŽA! REŠAVA SE SVEGA ŠTO JE PODSEĆA NA BRED PITA: Anđelina prodaje UMETNINU vrednu 3,4 MILIONA!
Anđelina Džoli i Bred Pit, Foto: Profimedia

neverovatno

POKLON BIVŠEG MUŽA! REŠAVA SE SVEGA ŠTO JE PODSEĆA NA BRED PITA: Anđelina prodaje UMETNINU vrednu 3,4 MILIONA!

Prodaje jako vrednu sliku...

Objavljeno:

- To je jedino delo koje je Čerčil naslikao tokom rata, možda ohrabren napretkom saveznika, u zemlji koju je smatrao jednom od najlepših koje je video - rekao je prodavac umetnina o slici koju prodaje Anđelina Džoli.

Anđelina Džoli
foto: EPA/ Neil Hall

Holivudska glumica Anđelina Džoli (45) prodaje sliku koju je pre 10 godina dobila od svog bivšeg supruga Breda Pita (57), a cena jedinstvene slike se kreće između 2 i 3,4 miliona dolara.

Naime, radi se o slici koju je britanski ratni premijer Vinston Čerčil (1874 - 1965) naslikao tokom Drugog svetskog rata i očekuje se da bi delo na aukciji moglo da postigne enormnu cenu.

Anđelina Džoli
foto: Printscreen

Naime, Čerčil je naslikao "Toranj džamije Kutubije" u Marakešu u Maroku nakon što je prisustvovao konferenciji u Kazablanki u januaru 1943. godine i dao je američkom predsedniku Frenklinu D. Ruzveltu.

Glumac Bred Pit je kupio istu sliku 2011. godine od trgovca umetnina i poklonio je svojoj partnerki Anđelini, s kojom ima šestoro dece. Par se kasnije rastao 2016. nakon dve godine braka, a njihov razvod još nije završen što se tiče finansija.

Frenklin Delano Ruzvelt
foto: Wikipedia Commons

Čerčil je naslikao delo odmah nakon ratnog samita na kom je s Ruzveltom dogovorio sledeće faze zajedničke strategije protiv nacističke Nemačke. Procena vrednosti slike kreće se od dva do 3,4 miliona dolara.

(Espreso / CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.