NISU GUBILE NADU! Slavne dame pobednice opake bolesti: ONE SU DOBILE ŽIVOTNU BITKU SA RAKOM DOJKE!
Foto: Printscreen / Twitter

lavice!

NISU GUBILE NADU! Slavne dame pobednice opake bolesti: ONE SU DOBILE ŽIVOTNU BITKU SA RAKOM DOJKE!

Rak dojke je među ženama drugi najčešći dijagnostikovani tumor kod žena.

Objavljeno:

Kako bi ohrabrile druge žene, ove poznate dame su javno govorile o teškom periodu koji su prošle nakon što im je otkrivena opaka bolest.

I mnoge slavne žene suočile su se sa ovom opakom bolešću u nekom periodu svog života, ali su uspele da iz teškom perioda izađu jače i zdrave. U svojim javnim izlaganjima često ističu važnost redovnih pregleda.

Sintija Nikson
foto: Profimedia

Sintija Nikson

54- godišnjoj američkoj glumici, najpoznatijoj po ulozi Mirande Hobs u seriji kultnoj “Seks i grad” dijagostifikovan je rak dojke kada je imala 40. godina. S obzirom na činjenicu da joj je majka bolovala od te opake bolesti, slavna glumica je već sa 35 godina išla na kontrolne mamografije. Nakon što joj je na rutinskom mamografu otkrivena dijagnoza, podvrgla se hirurškom zahvatu – lumpektomiji, a išla je i na zračenje.

O svom bolnom periodu i kako je uspela da pobedi opaku bolest, Sintija je otvoreno pričala. Od tada je mnogo puta isticala važnost redovnog odlaska žena na mamografiju. Naime, zloćudni tumor koji je napao Sintiju bio je toliko mali da ga doktor ne bi ni primetio da nije bilo prethodnih snimaka mamografije koji su bili čisti.

Kajli Minog
foto: Printscreen

Kajli Minog

Australijska pevačica Kajli Minog (54) je 2005. godine saznala da boluje od raka dojke, kada je imala 36 godina. Nakon što je napipala kvržicu na dojci, otišla je na pregled, ali nije najprije ništa pronađeno. Međutim, slušajući svoju intuiciju, nekoliko meseci kasnije odlučila je ponovo da uradi samopregled i tako saznala da ipak ima tumor. Nekoliko dana nakon kasnije podvrgla se lumpektomiji i hemoterapijama.

“Imala sam 36 godina kada sam dobila dijagnozu. Realno, tada sam bila u drugoj polovini života. U to vreme deca još uvek nisu bila na mom dnevnom redu, ali bolest je sve promenila”, rekla je Kajli, koja je u medijima više puta hrabrila sve žene da slušaju svoju intuiciju i zatraže drugo mišljenje ako je potrebno.

Šeril Krou

58-godišnjoj američkoj pevačici rak dojke je otkriven 2006. godine u 44. godini. Srećom, Šeril Krou je za opaku bolest saznala u ranoj fazi, te se nakon lumpektomije i radioterapije potpuno oporavila.

“Kad sam završila sa zračenjima, morala sam da zapamtim da jedina osoba koja može da se brine o meni sam ja. Rak dojke mi je pomogao da sebe stavim na prvo mesto. Najbolje da to i radim pre nego što počnem da se brinem o drugima, umesto da se brinem prvo o svima ostalima”, rekla je svojevremeno.

Rita Vilson

Glumica i pevačica koju smo gledali u filmovima “Romansa u Sijetlu” i “Odbegla mlada”, za svoju dijagnozu saznala je 2015. godina, kada je imala 58 godina.

Na prvom pregledu nije joj ustanovljen rak, ali, na nagovor prijateljice, glumica se posavetovala sa još nekoliko lekara, nakon čega je saznala da boluje od opake bolesti. Zato je svima preporučila da urade isto, ako žele da sačuvaju svoje zdravlje.

Kada je saznala da ima opaku bolest, podvrgnula se a dvostrukoj mastektomiji. (uklanjanje obe dojke). Od tada je u remisiji i mnogo je puta u javnosti poručila ženama da veruju svom instinktu ako im nešto ukaže da nije u redu i zatraže drugo mišljenje.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.