PREMINULA PEVAČICA OD POSLEDICA KORONE! Bila je PRVA u svemu, svi su zavijeni u crno!
Foto: Profimedia

STRAŠNO

PREMINULA PEVAČICA OD POSLEDICA KORONE! Bila je PRVA u svemu, svi su zavijeni u crno!

Kantri pevačica i Gremi dobitnica, K. T. Oslin, preminula je u 78. godini usled posledica korona virusa.

Objavljeno: 21:48h

Oslin je postala prva žena koja je 1988. godine osvojila nagradu CMA za pesmu godine za „80 dame“. Takođe je tokom karijere osvojila više nagrada Grammi i ACM. Neki od njenih drugih hitova uključuju „Drži me“ i „Dođi sledeći ponedeljak“.

Dobila je i nagradu za najbolji ženski vokal za pesmu "80's Ladies" 1988. godine, a istu nagradu je osvojila i za najbolju kantri pesmu za hit "Hold Me" 1989. godine.

K. T. Oslin
foto: Youtubescreen

Takođe, bila je u vrhu svih relevantnih top lista i 1990. godine, sa pesmom "Come Next". Godine 1988. je osvojila i nagradu za pesmu godine na "Country Music Awards" događaju, što je bio prvi put da je žena dobitnica.

"KT Oslin je imala jedan od najduhovitijih glasova u kantri muzici i snažno je uticala na žene svojim hitom '80's Ladies'. Imala sam sreću da sarađujem sa KT u brojnim televizijskim emisijama kasnih 90-ih. Uvek je bila ljubazna ekipama i nadolazećim talentima koji nastupaju pored nje. Ona je zaista imala jedan od najboljih glasova u istoriji našeg formata. U ovom teškom trenutku naše misli idu prema njenim voljenima, "Sarah Trahern, izvršna direktorka "Countri Music Association", navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.