OVO JE CEO SPISAK HOLIVUDSKIH ZVZEDA KOJE IMAJU SRPSKI PASOŠ! Sva imena su poznata, bićete ŠOKIRANI!
Foto: Printscreen

OPA

OVO JE CEO SPISAK HOLIVUDSKIH ZVZEDA KOJE IMAJU SRPSKI PASOŠ! Sva imena su poznata, bićete ŠOKIRANI!

Pre 10 godina manekenka Adrijana Lima, koja je u tom trenutku bila udata za srpskog košarkaša Marka Jarića, dobila je srpski pasoš i državljanstvo, nakon što je u kabinetu tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića zatražila isti

Objavljeno:

Popularne holivudske zvezde, najpoznatije svetske manekenke i Viktorijini anđeli samo su neki od slavnih ličnosti koji su u prošlosti dobili srpski pasoš.

Srpskom putnom ispravom mogu se pohvaliti holivudski akcioni glumac Stiven Sigal (68), najlepša žena na svetu i Viktorijin anđeo Adrijana Lima (39), zvezda filmova "Sobarica i senator" i "Harija Potera" Ralf Fajns (57) je takođe na ovoj listi.

foto: Printscreen

Adrijana Lima

Pre 10 godina manekenka Adrijana Lima, koja je u tom trenutku bila udata za srpskog košarkaša Marka Jarića, dobila je srpski pasoš i državljanstvo, nakon što je u kabinetu tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića zatražila isti.

Međutim, ubrzo su krenule trzavice u braku poznatog para, pa je obelodanjeno da zbog proceduralnih prepreka posao oko dodele pasoša nikada nije priveden kraju i da "Viktorijin anđeo" nikada i nije imala putnu ispravu Srbije.

foto: Printscreen/Youtube/Ruptly TV

Stiven Sigal

Akcioni holivudski glumac je 2016. godine dobio srpski pasoš.

- Prima se u državljanstvo Republike Srbije Seagal (Saul) Steven Frederic, rođen 10. aprila 1952. godine u Saveznoj državi Mičigen (Lansing, Ingham), državljanin Sjedinjenih Američkih Država - navedeno je u "Službenom glasniku" pre 4 godine.

Sigal je u to vreme dva puta boravio u Srbiji, gde se sreo sa najvišim rukovodstvom Srbije.Tada je obišao Prihvatilište za decu u Beogradu, delio mališanima novogodišnje paketiće, a na dočeku Nove godine svirao je sa svojim bendom ispred Skupštine u Beogradu.

Stiven je tada rekao da će učiniti sve kako bi na što bolji način promovisao Srbiju koju smatra svojom novom domovinom i želeo je da otvori ajkido klub u Beogradu.

foto: Profimedia

Britanski glumac često posećuje Srbiju i Beograd, a pre 3 godine je od Predsednika Aleksandra Vučića dobio srpski pasoš.

- Kroz svoj umetnički rad, ali i poslovne aktivnosti, nesebično je promovisao Srbiju, naše lokacije, filmske produkcijske kapacitete i ljude, kao profesionalce i kao prijatelje - rekla je tada Premijerka Brnabić.

- Od početka mu se dopao, kako je sam govorio, duh Beograda u čijoj je arhitekturi upisana bogata istorija i energija ljudi i države koji su bili uvek spremni da pomognu, što ga je posebno inspirisalo. Postao je iskreni prijatelj i promoter naše zemlje i time nesumnjivo zaslužio počasno državljanstvo - naglasila je tada predsednica Vlade Srbije.

Pre njega državljanstvo Srbije dobio je francuski humanitarac Arno Gujon, fudbaler Gabrijel Kleo, bivši košarkaši KK "Crvena zvezda" Demarkus Nelson i Čarls Dženkins, kao i fudbaler Zvezde Evandru Goebel iz Brazila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.