NIJE SAMO AJVAR! DUA LIPA STRPALA I SARMU I BUREK U TRADICIONALNA ALBANSKA JELA! Opet je razbesnela sve SRBE!
Foto: Printscreen

opet blam

NIJE SAMO AJVAR! DUA LIPA STRPALA I SARMU I BUREK U TRADICIONALNA ALBANSKA JELA! Opet je razbesnela sve SRBE!

Džesi Ver pitala je koleginicu, koja je najveći deo života provela u Londonu, koja jela su joj iz detinjstva najviše nedostajala

Objavljeno:

Situacija sa britanskom zvezdom albanskog porekla Duom Lipom se ne smiruju. Pevačica je u poslednje dve nedelje tema domaćih medija zbog propagiranja ideje o nezavisnom Kosovu i velikoj Albaniji. Posle gostovanja u emisiji "First we Feast" u kojoj je rekla da su leskovački ajvar i bosanski sudžuk tradicionalna albanska jela reakcije na društvenim mrežama su bile veoma burne. Ovo nije bila jedina situacija u kojoj pevačica pričala o hrani koju je prisvojila kao deo albanske tradicije.

Liapa je bila gost u podkastu "Table Manners" koju vode britanska pevačica Džesi Ver, koja je prošle godine snimila spot u Beogradu, i njena majka Helen. Čuveni duo koji sluša preko 15 miliona ljudi u popularnoj emisiji ugostio je najveća imena muzičke i filmske industrije, između ostalog i Duu.

foto: Printscreen

Pevačica je bila gost u aprilu kada je promovisala drugi studijski album "Future Nostalgia". Pošto je tema emisije hrana, Dua je pričala o hrani koju sprema i koju je jela u detinjstvu.

Džesi Ver pitala je koleginicu, koja je najveći deo života provela u Londonu, koja jela su joj iz detinjstva najviše nedostajala, a koja su deo tradicije njene zemlje.

"Moja mama je uvek kuvala tradicionalna jela, kao što je pita. To je jelo sa spanaćem, sirom i korama. Jako je ukusno i to mi uvek nedostaje kad sam na turneji. Isto tako volim sarmu", rekla je Dua, a Helen je dodala: "Znači, to je slično kao grčka kuhinja", a pevačica je nastavila: "Postoji dosta sličnosti kad je balkanska kuhinja u pitanju. Obožavam i burek".

foto: Printscreen

Dakle, kad je u pitanju afera Dua Lipa i leskovački ajvar, sad je dobio dodatak - burek, pita sarma.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.