Podeljene nagrade Palićkog filmskog festivala: Zlatni toranj za najbolji film dobio je... (VIDEO)
Foto: Promo

odabrani pobednici

Podeljene nagrade Palićkog filmskog festivala: Zlatni toranj za najbolji film dobio je... (VIDEO)

23. Festivala evropskog filma Palić 2016 održan je u Paliću i Subotici od 16. do 22. jula
Objavljeno:

Međunarodni žiri 23. Festivala evropskog filma Palić 2016, koji je održan u Paliću i Subotici od 16. do 22. jula, radio je u sastavu: rediteljka Ješim Ustaoglu (Turska), predsednica, producentkinja Rina Šildoš (Estonija), glumica Aiste Diržiute (Litvanija), rediteljka Mihaela Kezele (Nemačka), i reditelj Stefan Arsenijević (Srbija), članovi.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

foto: Promo

Pošto je pogledao 12 filmova u Glavnom (takmičarskom) programu, žiri je doneo sledeće odluke:

Neprepoznatljiva! Klinka iz serije Folk je porasla i sad je prava seksi cica! (FOTO)

ZLATNI TORANJ ZA NAJBOLJI FILM dodeljuje se nemačkom filmu "Toni Erdman", u režiji Maren Ade. Film priča priču o ocu i ćerki u savremenom otuđenom svetu okrenutom uspehu, kroz humor i svežu autentičnost.

PALIĆKI TORANJ ZA NAJBOLJU REŽIJU dodeljuje se Kristijanu Munđijuu za režiju rumunskog filma "Matura". Kristijan je pokazao veliki talenat u stvaranju perfektnog portreta dezintegrisanog i nefunkcionalnog društva, kroz nepogrešivo ubedljivu glumu.

Žiri je odlučio da dodeli i dva Specijalna priznanja. Prvo Specijalno priznanje se dodeljuje srpskom filmu "Dnevnik mašinovođe" u režiji Miloša Radovića za “iznenađujuću crnu komediju sa urnebesnim glumačkim ansamblom i jedinstvenom vizuelnom intencijom koja publiku ne ostavlja ravnodušnom”.

Drugo Specijalno priznanje, za visoka umetnička dostignuća, dodeljuje se poljsko-švedskom filmu "Ljubav je gorka" u režiji Tomaša Vasilevskog. “Koristeći fragmente iz života četiri žene, sa jakim i upečatljivim vizuelnim stilom, reditelj gradi snažnu priču o usamljenosti i čežnji. ”

Pošto je odgledao 10 filmova iz selekcije Paralele i sudari, međunarodni žiri kritike doneo je sledeću odluku: Nagrada za najbolji film dodeljuje se mađarskom filmu "Staza od ljiljana" u režiji Benedeka Fligaufa.

Nagrade će biti dodeljenje večeras na Letnjoj pozornici Palić od 21h, a 23. Festival evropskog filma Palić zatvoriće večeras francuska komedija “Sveta ljubav”, koja će biti prikazana od 23h u Glavnom takmičarskom programu van konkurencije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.