UPLAĆENI MILIONI DOLARA: Ovo je spisak svetski poznatih ličnosti koje su donirale novac u borbi protiv korone
Pevačice Britni Spirs, Lejdi Gaga, Majli Sajrus samo su od nekih koje su odlučile donirati novac, Foto: Printscreen/Instagram/kyliejenner

KAPA DOLE

UPLAĆENI MILIONI DOLARA: Ovo je spisak svetski poznatih ličnosti koje su donirale novac u borbi protiv korone

Pevačice Britni Spirs, Lejdi Gaga, Majli Sajrus samo su od nekih koje su odlučile donirati novac

Objavljeno:

Svetske ličnosti koje su donirale novac u borbi protiv korona virusa.

Modni dizajner Ralf Loren (80) objavio je prošle nedelje kako njegova kopmanija dala 10 miliona dolara za borbu protiv korona virusa i time podignuo lestvicu među poznatima. Američki filantrop i milijarder nije štedeo džep kad je uvideo kakvu opasnost za svet predstavlja zloglasni virus koji se proširio iz Kine, a jednaki iznos donirala je i Opra Vinfri (66).

foto: Profimedia

- Verujemo da smo svi mi povezani bez obzira na to ko ste ili odakle ste. Upravo zbog toga se na brojne načine borimo kako bismo pomogli svima da prebrode ovu krizu - rekao je Ralf, a objavljeno je na službenoj stranici njegovog modnog brenda.

Modni dizajner Đorđo Armani (85) bio je jedan od prvih koji su donirali i to 1,25 miliona evra za pomoć klinikama i institutima, nakon što je Italija postala žarište virusa. Delić svojeg ogromnog bogatstva odrekla se i Rijana (32), koja je donirala 5 miliona dolara rodnom Barbadosu. Odlučila je podržati nekoliko organizacija kojima je potrebna pomoć.

foto: EPA/ Will Oliver

- Odgovorili smo na COVID-19 distribucijom finansijske pomoći za razne humanitarne organizacije, medicinskim potrepštinama i hranom u više regija - objavila je.

foto: Printscreen

Milijarderka Kajli Džener (22) izdvojila je milion dolara. Donirala je za pomoć zdravstvenim radnicima koji leče pacijente zaražene korona virusom, a ranije je na društvenim mrežama zamolila svoje obožavatelje i pratitelje da ostanu kod kuće. Poslušao ju je i legendarni akcijski glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger (72). Osim što poštuje pravila izolacije i ne napušta svoj ranč, Arnold je odlučio pomoći deci koja su ostala bez obroka nakon što su škole u Americi zatvorene zbog korona virusa. U saradnji sa društvenom platformom TikTok donirao je tri miliona dolara.

foto: Epa/ Ellen Smith

Pevačice Britni Spirs, Lejdi Gaga, Majli Sajrus samo su od nekih koje su odlučile donirati novac.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.