SVOJOM LEPOTOM ZALUDELA SVET: Nakon braka i dece shvatila da je LEZBIJKA i život joj se PROMENIO SKROZ!
Keli Mekgilis, Foto: Printscreen Youtube

ŽIVOT PIŠE DRAME

SVOJOM LEPOTOM ZALUDELA SVET: Nakon braka i dece shvatila da je LEZBIJKA i život joj se PROMENIO SKROZ!

Njen život je bio pun preokreta i životnih drama zbog kojih je svojevremeno čak ogrezla u droge i alkohol i potpuno zanemarila karijeru

Objavljeno:

Treći i najduže iščekivani nastavak filma "Top Gun" stiže u bioskope. Njegov dolazak najavio je atraktivni trejler u kojem se odmah vidi da je reč o "Top Gun-u" treće generacije.

Iako je prošlo čak 33 godine od prvog filma koji je Toma Kruza pretvorio u veliku filmsku zvezdu, zasluge za uspeh ovog blokbastera zasigurno ima i njegova tadašnja partnerka, a danas već pomalo zaboravljena glumica Keli Mekgilis.

foto: Profimedia

I dok se o životu Toma Kruza, njegovim brakovima i razvodima uglavnom zna sve, danas 62-godišnja Keli Mekgilis u međuvermenu je takođe proživljavala velike životne drame ali je njena biografija ostala u seni muške megazvezde. No, i njen život je bio pun preokreta i životnih drama zbog kojih je svojevremeno čak ogrezla u droge i alkohol i potpuno zanemarila karijeru.

U vreme kad su počeli sa snimanjem prvog nastavka "Top Gun-a", a bilo je to 1985. godine, Kruz je imao 23, a Keli Mekgilis 28 godina. I dok je Kruz uživao u svojoj novostečenoj slavi, Keli je uloga letačke instruktorke Čarli bila druga važna uloga u samo godinu dana.

Na set "Top Gun-a" stigla je neposredno nakon što je s Harisonom Fordom odigrala vrlo zapaženu ulogu u filmu "Svedok" o životu Amiša, i za koju je bila i nominovana za nagradu Golden Globe. Keli En Mekgilis rođena je u Njuport Biču u Kaliforniji. Majka Virdžinija Džoan bila je domaćica, a otac Donald Menson Mekgilis imao je ordinaciju porodične medicine. Zbog ljubavi prema glumi Mekgilis je ranije napustila redovnu srednju školu i krenula na Juilliard konzervatorijum glume u Santa Monici.

Da bi mogla da se školuje radila je usput i različite poslove - konobarisala i igrala sporedne uloge u raznim filmovima, što ju je konačno dovelo do televizijskih serija. A onda joj je uloga u filmu "Svedok" s Harisonom Fordom donela veći rejting i već idući angažman bio je u "Top Gun-u". Zanimljivo, ta joj uloga ipak nije pomogla u karijeri i zbog nje nije dobijala velike poslove. Idući put priliku je dobila u filmu "Optužena" iz 1988, u kojem je igrala tužiteljku Ketrin Marfi uz tada slavnu Džodi Foster, koja je za svoju ulogu u tom filmu dobila i Oskara. No, Keli Mekgilis nikad nije zbog toga patila. Zapravo je oduvek više volela pozorište, pa se i proslavila u mnogim predstavama i dramama prema Šekspirovim tekstovima. No, njena prava životna drama odvijala se daleko od velikih ekrana ili svetala pozornice. U stvarnosti, Keli Mekgilis se 30 godina bori s depresijom i PTSP-om kao posledicom silovanja i napada.

Kad je imala samo 22 godine doselila se zbog glume u Njujork i tamo je unajmila skromniji stan. Jednog je poslepodneva, dok je izlazila iz kade, začula je treskanje na ulaznim vratima. U stan su joj provalila dva muškarca koji su je uz prijetnju nožem odvukli u spavaću sobu. Uprkos njenom opiranju i vikanju, fizički su je savladali, silovali, pljuvali, udarali i boli nožem. - Menjali su se na meni i govorili kako će me tući sve dok ne umrem. Zaista sam mislila da ću umreti i isključila sam se, predala - izjavila je posle o svojoj traumi. No, to se nasreću nije dogodilo i policija je stigla na vreme da joj spasi život, iako su napadači pobegli. Nju su odvezli u bolnicu, a silovatelji su uhvaćeni mesec dana posle. Nakon brutalnog napada koji je doživela, Keli je obolela od depresije, prepustila se piću, te više nikako nije mogla da uspostavi normalan odnos s muškarcem. Njena autodestrukcija ju je odvela na put droge s kojom se dugo borila. Godine jada i tuge napokon je uspela da prebrodi rehabilitacijom i psihoterapijom, te se čini kako je pronašla svoj mir u 2009. godini. Tada je već osam godina bila "čista", obnovila je svoj odnos s ćerkama koje je imala iz sva prijašnja braka, a sama je shvatila kako je zapravo lezbijka.

Te godine udala se za devet godina mlađu Melani Leis, konobaricu i danas zajedno žive u Nju Džersiju. Iako se činilo kako je nasilna prošlost iza nje, ponovo je doživela traumu 2016. godine kad je u njenu kuću upao provalnik. Iako joj nije ništa napravio, stare rane su se otvorile, a Keli je priznala kako su je tri muškarca silovala i kad je imala samo 12 godina - što je do tada tajila. Odlučila je da preuzme kontrolu u svoje ruke, te je nabavila dozvolu za nošenje oružja. Danas bez njega nikud ne ide.

Kad je odlučila da objavi svoj brak, slavna glumica je rekla:

- Više nemam tajni i na neki način i to je veliko olakšanje. Upoznale smo se pre devet godina u baru na Floridi koji je bio u vlasništvu mog bivšeg supruga Freda Tilmana. Simpatija je bila obostrana - ispričala je Keli Mekgilis. Melani Leis priznala je da, kad je videla Keli, nije imala pojma da je nekada bila velika zvezda, niti da je glumica. - Osvojila me svojim nevjerojatnim smislom za humor - rekla je. Mekgilis, koja s Fredom Tilmanom ima dve ćerke, rekla je da je u to vreme njen brak bio "olupina". - Ziista sam bila u početku zaljubljena u Freda, ali sam znala da to nisam prava ja. Kad sam upoznala Leis shvatila sam da sam se zaljubila. No, nije bilo jednostavno samoj sebi priznati da mi se sviđa žena. Uskoro je i naša veza upala u krizu - obe smo puno pile i drogirale se. Trebalo je snage da iz svega toga izađemo i sredimo naše živote - priznala je nedavno slavna glumica.

Bonus video

ČIM JE OCU IZAŠLA NA OČI, DAO JOJ JE ZADUŽENJE! Nadežda kosi u štiklama: Gunđala sve vreme, a evo kako je OBAVILA POSAO!

(Espreso.co.rs/ Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.