DA LI JE MOGUĆE DA JE OVOLIKO PARA USPELA DA ZARADI OD JEDNE TURNEJE? Očekivalo se DUPLO MANJE, evo šta se desilo
Foto: EPA/FRANCK ROBICHON

mnoge zanima

DA LI JE MOGUĆE DA JE OVOLIKO PARA USPELA DA ZARADI OD JEDNE TURNEJE? Očekivalo se DUPLO MANJE, evo šta se desilo

Ovo je bila njena treća turneja po uspešnosti

Objavljeno:

Pre deset dana Madona je okončala slavljeničku turneju "Celebration", kojom je obeležila 40 godina na sceni. Bila je to veoma uspešna sezona za pevačicu jer je uspela da zaradi 225 miliona dolara, kako su saopštili Bilbord i Polstar.

Madona je tokom turneje obišla Evropu, Severnu i Južnu Ameriku i održala ukupno 81 koncert. Poslednji je bio na plaži Kopakabana u Rio de Žaneru koji je bio besplatan za publiku, a prisustvovalo je 1,6 miliona ljudi, čime je slavna zvezda oborila svetski rekord.

Ovo je bila Madonina treća turneja po uspešnosti, a održala ih je ukupno 12. Najviše je zaradila od "Sticky & Sweet Tour" iz 2009, kada je prihodovala 410 miliona dolara i oborila svetski rekord, a potom sa "The MDNA Tour" iz 2012, kojom je ostvarila zaradu od 305 miliona.

Madona je tokom turneje obišla Evropu, Severnu i Južnu Ameriku i održala ukupno 81 koncert
Madona je tokom turneje obišla Evropu, Severnu i Južnu Ameriku i održala ukupno 81 koncertfoto: AG News / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Zanimljivo je da je upravo Bilbord pre tačno godinu dana, tik pred početak turneje "Celebration", izneo podatak da je očekivana zarada od koncerata oko 110 miliona dolara, što je zapravo i realno ako se uzme u obzir da su nastupi održavani u halama, u kojima staje mnogo manje ljudi nego na otvorenom prostoru.

Madona na kraju zaradila duplo više od slavljeničke turneje
Madona na kraju zaradila duplo više od slavljeničke turnejefoto: JUCE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Međutim, tih dana iznenada je objavljeno da je Madona u bolnici u teškom stanju i životno ugrožena zbog nepoznate bakterijske infekcije. Početak turneje se odložio za oktobar, a cene karata za koncerte drastično su porasle jer su fanovi po svaku cenu želeli da vide kraljicu popa nakon životne borbe. Tako se desilo da je Madona na kraju zaradila duplo više od slavljeničke turneje, 225 umesto 110 miliona dolara.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Kurir/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.