VELIKI GUBITAK I TUGA: Preminuo Diki Bets
Foto: Profimedia

tragedija

VELIKI GUBITAK I TUGA: Preminuo Diki Bets

Menadžer je rekao da je gitarista imao rak i hroničnu opstruktivnu bolest pluća

Objavljeno: 08:14h

Diki Bets, gitarista i jedan suosnivača sastava The Allman Brothers. preminuo je u 80. godini života.

"S dubokom tugom i teška srca porodica Bets objavljuje mirnu smrt Foresta Ričarda "Dikija" Betsa. Legendarni izvođač, tekstopisac, vođa benda i porodični patrijarh preminuo je ranije danas u svom domu u Ospreju na Floridi, okružen svojom porodicom. Diki je bio veći od života i njegov će se gubitak osetiti u celom svetu", stoji u izjavi porodice.

Menadžer David Spero rekao je za Rolling Stone da je gitarista imao rak i hroničnu opstruktivnu bolest pluća.

Inače, Diki Bets napisao i otpevao najveći hit grupe The Allman Brothers "Ramblin' Man".

"Nameravao sam da pošaljem "Ramblin' Man" Džoniju Kešu", rekao je Betts 2020. godine i dodao da je "mislio da je to sjajna pesma za njega."

"Ali svima se svidela ta pesma. Čak se i mom tati svidela pesma, pre nego što smo je snimili ili išta. Razmišljao sam da ću je poslati Džoniju Kešu da vidim želi li on to učiniti. Producent Džoni Sandlin je rekao da trebamo još jednu pesmu za album i pitao me imam li nešto. Rekao sam: "Pa, imam jednu, ali sam je nameravao poslati u Nešvil da je Keš snimi." Rekao je: "Da čujemo." A onda: "Ne! Moramo to učiniti'", rekao je svojevremeno Bets, prenosi Index.hr.

Bonus video:

02:59

PRVO SPOMINJAO DEMONE, A ONDA OKRIVIO PORODICU ZA SMRT! Bolna ispovest Miroljubove žrtve za Kurir: DEBELO JE NAPLAĆIVAO ZA MOLITVE

(Espreso / Telegraf/ V.Đ. Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.