POJAVILE SE LAŽNE GOLE FOTKE ZANOSNE PLAVUŠE: Sve se vrti na MREŽAMA, ona sprema TUŽBU za ovu PREVARU
Foto: WavyPeter / SplashNews.com / Splash / Profimedia

strašno

POJAVILE SE LAŽNE GOLE FOTKE ZANOSNE PLAVUŠE: Sve se vrti na MREŽAMA, ona sprema TUŽBU za ovu PREVARU

Jedna fotografija pevačice na X je pregledana 47 miliona puta pre nego što je nalog suspendovan

Objavljeno: 13:41h

Društvena mreža Ilona Maska, X, obnovila je pretragu za pevačicom Tejlor Svift nakon što je bila privremeno blokirana od korisnika kako bi se sprečilo pojavljivanje određenih rezultata, posebno seksualno grafičkih AI fotografija pevačice koje su kružile internetom.

Pretraživanje imena popularne pevačice sada, kao i obično, pokazuje listu tvitova, prenosi Dejli mejl. Nakon što su eksplicitne i uvredljive lažne fotografije pevačice počele da kruže platformom prošle nedelje, počele su da kruže glasine da bi Sviftin pravni tim mogao da tuži veštačku inteligenciju. Još juče pretraga je pokazala poruku o grešci i upit korisniku da ponovo pokuša pretragu, uz dodatak – „Ne brini, nisi ti kriv”.

Neki su otkrili da se blok može zaobići stavljanjem navodnika oko imena pop zvezde. Tejlor Svift je najpoznatija žrtva ovog oblika nasilja sa kojim tehnološke platforme i grupe za borbu protiv maltretiranja pokušavaju da se pozabave. Jedna fotografija pevačice na X je pregledana 47 miliona puta pre nego što je nalog suspendovan, a mnogi su kritikovali X zbog naizgled sporog reagovanja na pojavu slike.

Počele su da kruže glasine da bi Sviftin pravni tim mogao da tuži veštačku inteligenciju
Počele su da kruže glasine da bi Sviftin pravni tim mogao da tuži veštačku inteligencijufoto: WavyPeter / SplashNews.com / Splash / Profimedia

- Pretraga je ponovo omogućena i nastavićemo da pratimo sve pokušaje širenja ovog sadržaja i uklonićemo ga ako ga pronađemo - rekao je Džo Benarok, šef poslovnih operacija u X.

On je dodao da je kompanija preduzela privremene mere i da je to obavljeno iz opreza jer je bezbednost bila prioritet. Međutim, termin „Tejlor Svift AI“ je i dalje blokiran prilikom pretraživanja na platformi.

Kada su slike popularne pevačice počele da se šire internetom, njeni fanovi su krenuli u kontraofanzivu na platformu X sa heštegom #ProtectTailorSvift, odnosno #ProtectTailorSvift, kako bi ovu društvenu mrežu preplavili pozitivnijim fotografijama pop zvezde.

Bonus video:

01:04

Ilon Mask nakratko nije bio najbogatiji na svetu! STRUČNJAK ŠOKIRAO TVRDNJAMA: Oni nemaju moral, TI LJUDI SVE MERE NOVCEM!

(Espreso/Jutarnji.hr/Marija Pavić/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.