"TO SE MOŽE DOGOTIVI SVIMA, PAZITE..." Poznati voditelj POSTAO ŽRTVA INTERNET PREVARE, ukrali mu novac sa računa
Endi Koen, Foto: Printscreen:instagram/bravoandy

svi detalji

"TO SE MOŽE DOGOTIVI SVIMA, PAZITE..." Poznati voditelj POSTAO ŽRTVA INTERNET PREVARE, ukrali mu novac sa računa

On je do detalja ispričao kako se sve izdešavalo

Objavljeno:

Poznati voditelj Endi Koen progovorio je o prevari koja mu se desila, a koja je rezultirala time da su mu lopovi ukrali novac sa računa.

Na sreću, on je sada u procesu vraćanja sredstava, ali kako je ispričao, nije mu bilo svejedno zbog svega što se desilo. On je nesvesno dao prevarantima pristup svom računu, a sve se desilo neposredno pošto je izgubio kreditnu karticu.

On je čekao zamensku karticu, a tada je dobio mejl za koji je mislio da je od njegove banke.

- Sve je počelo onlajn, a onda su me nazvali i rekli da imaju informacije koje sam im nesvesno dao. Zbog toga sam smatrao da su iz moje banke. Bili su jako dobri u tome što rade, moglo se dogoditi bilo kome - rekao je Endi.

Kako je otkrio, u mejlu koji je dobio nalazio se link koji ga je odveo na određenu stranicu. Tu se prijavio sa svojim podacima i tako omogućio lopovima pristup.

Tada je dobio poziv u kom su ga upozorili na neobične aktivnosti na njegovom računu. Voditelj je bio voljan da raspravlja o finansijskim informacijama jer su prevaranti mogli da nabroje sve što je kupio pomoću kartice.

Poziv je, kako se navodi, trajao sat vremena i deset minuta, a prevaranti su uz pomoć kodova uspeli da prebace novac sa njegovog računa. Nakon svega što mu se desilo, on se obratio svojim pratiocima.

- Pažljivo gledajte mejl adrese, ako vam piše da su od nekud. Ako vas neko nazove i kaže da je iz banke, recite im da ćete ih nazvati nazad. Nazovite broj na poleđini kartice ili idite u banku. Može se dogoditi bilo kome. Ne smatram da sam glup, ali mi se desilo - rekao je Endi.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/24sedam/Nemanja Vujčić Prenela:I.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.