PREMINUO LEGENDARNI GLUMAC: Svi smo ga gledali u filmu "RAMBO III" velika tragedija
Sveće, Foto: Profimedia

tuga

PREMINUO LEGENDARNI GLUMAC: Svi smo ga gledali u filmu "RAMBO III" velika tragedija

Glumac je preminuo u rehabilitacionom centru

Objavljeno: 18:15h

Grčki glumac Spiros Fokas, zvezda filmova "Dragulj sa Nila" i "Rambo III", preminuo je u rehabilitacionom centru u Eleusinu, gde se lečio od prošlog leta, posle zdravstvenih problema, prenose svetski mediji.

Rodio se kao Spiros Andrutsopulos u Patrasu 17. avgusta 1937. godine

Prvi put se pojavio u filmu Andreasa Lambrina "Krvavi sumrak" 1959. godine, kada je i prikazan na Filmskom festivalu u Kanu i bio je polazna tačka za njegovu međunarodnu karijeru.

Nakon što je završio dramsku školu Kostisa Mihalidisa, Spiros Fokas je otišao u Italiju, u studije Činećite, gde je iskoristio audicije i prilike koje su mu se pružile. Tako učestvuje u međunarodnim produkcijama, poput filmova "Pitanje vremena" Vinsentea Minelija i Roka i Lučina Viskontija i Katine Paksinu.

Tokom svoje filmske karijere, uspešno je glumio u preko 30 filmova, najviše u Italiji i Sjedinjenim Američkim Državama, a vredi napomenuti da je postao posebno poznat i voljen, i po nastupima u poznatim pozorištima u inostranstvu. Takođe je glumio i svojoj zemlji Grčkoj.

Fokas je imao četiri braka, a biološku decu nije imao. Međutim, on je bio očuh ćerke svoje četvrte supruge Lilijan, sa kojom je bio u braku od 2013. godine.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.