NAKON 27 GODINA OSUMNJIČEN JE ZA UBISTVA SLAVNOG MUZIČARA, A SADA NEGIRA KRIVICU
Reper, Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

pogledajte

NAKON 27 GODINA OSUMNJIČEN JE ZA UBISTVA SLAVNOG MUZIČARA, A SADA NEGIRA KRIVICU

Bivši vođa bande Dvejn Kif Dejvis, izjasnio se da nije kriv za ubistvo repera Tupaka Šakura

Objavljeno:

Američka policija optužila je bivšeg vođu bande za ubistvo repera Tupaka Šakura 1996. godine, što je novo veliko otkriće u slučaju koji još uvek zaokuplja javnost, piše BBC.

Uhapšen je Dvejne Kif Dejvis, ujak glavnog osumnjičenog Orlanda Andersona, člana bande Krips s kojim se Tupak nekoliko meseci pre smrti fizički obračunao.

Orlando Anderson, pokojni nećak osumnjičenog i Šakur učestvovali su u tuči u kockarnici malo pre nego što je reper ubijen 7. septembra 1996. Umro je u bolnici nekoliko dana kasnije. Na snimcima hotelskih sigurnosnih kamera se vidi kako je Anderson pretučen. To je na kraju dovelo do osvetničkog pucanja na Šakura dok je čekao u svom automobilu na crvenom svetlu.

Vrlo brzo postalo je očito da se radi o zločinu vezanom uz bandu, a slučaj je više puta istraživan. Ali tek 2018. godine, kada su u javnost izašle nove informacije, slučaj je „ponovo zaživeo“.Tu je i Dejvisovo „priznanje“ medijskim kućama da je bio u vozilu iz kog je pucano.

Dejvis je odranije poznat istražiteljima jer je ranije priznao da je bio u „kadilaku“ iz kojeg je pucano na Šakura. Sebe je opisivao kao jednog od poslednjih svedoka pucnjave. Hapšenje je obavljeno dva meseca nakon što je policija iz Las Vegasa pretresla dom njegove supruge u susednom Hendersonu, a tražila je predmete „koji se tiču ubistva Tupaka Šakura“.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.