NIKADA NEĆETE POGODITI KOLIKO GODINA IMA MONIKA BELUČI: Ove PODATKE o njoj NIKO nije ZNAO
Monika Beluči, Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

diva

NIKADA NEĆETE POGODITI KOLIKO GODINA IMA MONIKA BELUČI: Ove PODATKE o njoj NIKO nije ZNAO

Jedna je od najlepših žena sveta

Objavljeno: 17:09h

Otkako je postala poznata javnosti, Monika Beluči, važi za jednu od najlepših žena na svetu i često se govori o njenoj „bezvremenskoj lepoti“.

„Lepota je hendikep ako si glup, a ne ako si inteligentan i znaš da je iskoristiš. Osećam se dobro i ugodno u svom telu, ali ne zbog toga što sam lepa. Poznajem mnoge lepe ljude i njihovi životi su užasni. Jako su nesigurni u sebe. Srećna sam što sam voljena i što imam divnu porodicu“, izjavila je ona svojevremeno, preneo je „The Guardian“.

Istakla je i da su za njen izgled zaslužni isključivo geni.

„Ne vežbam, ne trčim, volim puno da jedem. Jednostavno rečeno – lenja sam! I od toga ne bežim“, rekla je Monika tim povodom.

Poznata glumica i manekenka Monika Beluči je juče, 30. septembra, proslavila svoj 59. rođendan.

Italijanska glumica rođena je 30. septembra u gradiću Čita di Kastelo u pokrajini Umbriji kao jedinica u skromnoj porodici. Iz tih dana seća se i kako je gledala filmove Sofije Loren i maštala kako će i ona jednog dana biti glumica.

Njen otac izjavio je da kao mala i nije bila nešto lepa. Šišali su je na kratko kako bi imala bujniju kosu. Ulaskom u tinejdžerske godine, iz ružnog pačeta pretvorila se u zanosnog labuda. U svet manekenstva zakoračila je s 13 godina, kad je privukla pažnju lokalnog fotografa, koji ju je fotografisao. Moniki je to bilo samo lepo iskustvo, pa je nastavila da prati svoj san da postane pravnica.

Nakon srednje škole, upisuje Pravni fakultet u Peruđi. Ipak, studiranje je stajalo, pa je Monika odlučila da se za dodatan džeparac bavi modelingom. Taj hobi je odmah postao unosan posao, pa je na kraju odustala od fakulteta.

U Milano se preselila 1988. godine, sklopila ugovor s modnom agencijom „Elite“ i sarađivala sa svetski poznatim brendovima kao što su Dolce&Gabbana i Dior. Dve godine kasnije, udala se za italijanskog fotografa Klaudija Karlosa Basu. Upoznali su se na jednom snimanju, ludo zaljubili i ubrzo tajno venčali. Pre venčanja bili su godinu dana u vezi, a brak je trajao svega 18 meseci.

Nakon manekenskog uspeha, Monika je upisala i časove glume kako bi se okušala na velikom platnu. Prvu značajniju ulogu dobila je u kultnom filmu “Drakula” iz 1992. godine, u kome je glumila jednu od tri Drakuline vampirske supruge, a pre toga se pojavila u nekoliko ostvarenja od 1990. do 1992. godine. Nedugo potom, zaljubila se u francuskog kolegu Vensana Kasela, s kojim je dobila dve ćerke – Devu i Leoni. Upoznali su se na setu filma “The Apartment” 1996. godine, a razveli se 14 godina kasnije.

„Većina žena traži sigurnost, dok muškarci žude za avanturom“, odgovorio je Vensan Kasel na pitanje zašto im se raspao brak.

Ipak, nakon razvoda, ostali su u dobrim odnosima. Italijanski film “Malena” doneo joj je svetsku slavu i titulu najseksepilnije žene današnjice, a tri godine posle pojavila se i u filmovima franšize “Matrix” . Ulogom u filmu “Pasija” opet je podigla prašinu, a za potrebe uloge učila je drevni aramejski jezik.

Monika tečno govori francuski, engleski i španski jezik. Godine 2015, ulogom u filmu o Džejmsu BonduSpectre”, postala je najstarija Bond devojka u istoriji franšize.

„Kad sam napunila 50, nisam se zavaravala razmišljanjima kako mogu i dalje da imam energiju i polet jedne dvadesetogodišnjakinje. Ne bih se nikad vratila u te godine. U četrdesetima sam bila borac, a sad je vreme za preporod“, rekla je Monika.

Monika je pre nekoliko meseci fotografisana kako razmenjuje nežnosti sa čuvenim rediteljem Timom Bartonom, a kasije je i progovorila o tome.

„Šta da vam kažem. Drago mi je da sam ga upoznala. To je jedan od onih susreta koji se možda desi jednom u životu. Znam čoveka, volim ga, a sada ću upoznati i reditelja Tima Bartona, nova avantura počinje“, rekla je ona za francuski „Elle“ misleći na ulogu u filmu „Bitlđus 2“ koji se snima u Londonu.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.