ŠINEJD O'KONOR NAKON OVOG POSTUPKA NAVUKLA NA SEBE GNEV MNOGIH: Snimak STAR 3 DECENIJE i danas izaziva PAŽNJU
Šinejd O’Konor, Foto: prentscreen/youtube/ RTÉ - IRELAND’S NATIONAL PUBLIC SERVICE MEDIA

ovo se dogodilo

ŠINEJD O'KONOR NAKON OVOG POSTUPKA NAVUKLA NA SEBE GNEV MNOGIH: Snimak STAR 3 DECENIJE i danas izaziva PAŽNJU

Izvadila fotografiju pape Jovana Pavla Drugog i pocepala je uživo pred kamerama

Objavljeno:

Čuvena pevačica Šinejd O'Konor izazvala je gnev miliona ljudi kada je 3. oktobra 1992. godine, tokom gostovanja u emisiji "Saturday Night Live", pocepala fotografiju pape.

Ne obaveštavajući nikoga o svojoj nameri, nakon izvođenja a kapela verzije pesme "War", legendarnog Boba Marlija, O'Konorova je izvadila fotografiju pape Jovana Pavla Drugog i pocepala je uživo pred kamerama.

U tom trenutku ona je uzviknula:

- Borimo se protiv pravog neprijatelja - poručila je pevačica.

Kako se pisalo, to je bio znak protesta O'Konorove, čime je želela da skrene pažnju na to da katolička crkva prikriva zlostavljanje dece.

Njen potez naišao je na osudu i lavine negativnih komentara, zbog čega je pevačici naglo opala popularnost, a karijera je polako počela da joj se gasi.

Godinama kasnije ona je isticala da se ne kaje zbog kontroverznog performansa, štaviše, govorila je da je to jedna od najbojih stvari koje je uradila tokom višegodišnje karijere.

Slavna pevačica Šinejd O'Konor, kako je saopštio Daily mail, preminula je juče, nakon teške borbe sa mentalnim zdravljem.

Irska pevačica postala je slavna širom sveta 1990. svojom srceparajućom obradom pesme "Nothing Compares 2 U", a zatim i po brojnim numerama poput "Troy", "No man's woman" i drugim.

Podsetimo, pre godinu dana, sin slavne pevačice, Šejn (17) je izvršio samoubistvo, nakon što je pobegao iz bolnice, što je Šinejd totalno dotuklo.

O'Konorova je rođena u problematičnoj porodici u Dablinu, 8. decembra 1966. godine.

Kasnije u životu je tvrdila da je probleme sa mentalnim zdravljem imala zbog toga što ju je majka fizički i seksualno zlostavljala kao dete, što je ostavilo velike posledice na nju.

Bonus video:

04:06

EVO DA LI SE VIĐA SA BIVŠIM MUŽEM: Emina Jahović za Espreso progovorila o Mustafi

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.