NAKON SVIH SPOROVA PRIHVAĆENA DRUGA VERZIJA TESTAMENTA PEVAČICE: Evo za koga SUDSKA ODLUKA znači POBEDU
Pevačica, Foto: Profimedia

detalji

NAKON SVIH SPOROVA PRIHVAĆENA DRUGA VERZIJA TESTAMENTA PEVAČICE: Evo za koga SUDSKA ODLUKA znači POBEDU

Areta Frenklin nije ostavila za sobom zvaničnu, kucanu oporuku kada je pre pet godina umrla u 76. godini nakon borbe sa rakom pankreasa

Objavljeno:

Rukopis pronađen u kauču Arete Frenklin je važeći testament, smatra porota. Konačno je doneta presuda u sporu oko validnosti dokumenata iz 2010. i 2014. koje je pokojna pevačica ostavila, a koji je uneo razdor oko nasledstva među njene sinove.

Rukom ispisan testament koji je pronađen u domu Arete Frenklin posle njene smrti je validan testament, saopštila je porota na sudu u Mičigenu, što je dovelo do značajnog preokreta u sporu koji su njena četiri sina pokrenula jedan protiv drugog.

Ova sudska odluka znači pobedu za njenog drugog i najmlađeg sina – Edvarda i Kekalfa – čiji su advokati tvrdili da rukopis iz 2014. treba da bude važeći umesto testamenta iz 2010. koji je otkriven otprilike u isto vreme u zaključanom kabinetu u kući kraljice soula u predgrađu Detroita.

Najstariji sin Arete Frenklin, Klarens, živi u ustanovi za podršku osobama sa posebnim potrebama u Mičigenu i nije bio uključen u spor. Advokat njegovog staratelja rekao je za Bi-Bi-Si da su „postigli nagodbu koja Klarensu daje procenat imovine bez obzira na ishod sudskog spora u pogledu testamenta“.

Areta Frenklin nije ostavila za sobom zvaničnu, kucanu oporuku kada je pre pet godina umrla u 76. godini nakon borbe sa rakom pankreasa. Ali oba dokumenta, sa dosta žvrljotina i delovima koje je teško dešifrovati, iznenada su se pojavila 2019. godine kada je njena sestričina, Sabrina Ovens, pretražila dom u potrazi za spisima.

Ovensova je zajedno sa trećim sinom Arete Frenklin, Tedom Vajtom Drugim, navedena kao suizvršilac ili lični zastupnik imanja, po verziji testamenta iz 2010. Ovensova je prestala da bude predstavnica imanja svoje tetke 2020. godine zbog podela u porodici.

U pismu podnetom sudu u Detroitu, Sabrina je napisao: „S obzirom na ljubav moje tetke prema porodici i želje za privatnošću, ovo nije ono što bi ona želela za nas, niti je ono što ja želim.“

„Volim svoje rođake, ne gajim animozitet prema njima i želim im sve najbolje."

Imovina Arete Frenklin, koja je posle njene smrti bila procenjena na 80 miliona dolara, pala je na šest miliona zbog novijih procena i neplaćenih poreza.

Upravnici zaostavštine Arete Frenklin plaćaju račune i izmiruju milionske poreske dugove od nadoknada za muzičke honorare i drugih autorskih prava. Spor oko testamenta, međutim, i dalje nije okončan.

Postoje razlike između verzija iz 2010. i 2014. godine, mada izgleda da u obe stoji da bi sva četiri sina Arete Frenklin trebalo da dele prihod od muzičkih i autorskih prava.

Ali prema testamentu iz 2014. Kekalf Frenklin i unuci će dobiti kuću u Blumfild hilsu, koja je procenjena na 1,1 miliona dolara kada je pevačica umrla, ali danas vredi mnogo više.

U starijoj verziji testamenta stajalo je da Kekalf (53) i Edvard Franklin (64) „moraju da pohađaju studije i dobiju sertifikat ili diplomu“ da bi ostvarili pravo na prihod. Te odredbe nema u verziji iz 2014. godine.

Ted Vajt Drugi, koji je svirao gitaru sa majkom, svedočio je protiv testamenta iz 2014, rekavši da bi njegova majka obično važne dokumente obavljala „konvencionalno i legalno“ i uz pomoć advokata.

Don Vilson, advokat koji je zastupao pevačicu skoro 30 godina, rekao je za En-Bi-Si da je insistirao na tome da je ona sigurno ostavila testament.

Ali ona je vrlo čuvala svoju privatnost i mislim da nije htela da deli te informacije sa drugom osobom, čak ni sa advokatom. Mislim da zato, nije ušla u nečiju kancelariju i to formalizovala, već je sama to napisala“, naveo je Vilson.

Bonus video:

00:26

JEDNA JE SEKULIĆ GOGA: Pevačica pravo iz Dubaija došla na MAC, evo šta je poručila za Espreso!

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.