POZNATI GLUMAC PROGOVORIO O POROCIMA I ODVIKAVANJU: I njegova majka KRENULA NA LEČENJE
Tom Holand, Foto: Printscreen: Instagram/tomholland2013

iskren

POZNATI GLUMAC PROGOVORIO O POROCIMA I ODVIKAVANJU: I njegova majka KRENULA NA LEČENJE

Dvadesetsedmogodišnji britanski glumacje otvoreno pričao o svom problemu sa pićem, kao i strahu kada je shvatio težinu svoje zavisnosti.

Objavljeno:

Glumac Tom Holand, poznat po ulozi Spajdermena, otkrio je da je bio alkoholičar i da je to što se odvikao od pića najbolja stvar koju je uradio u životu

Dvadesetsedmogodišnji britanski glumac gostovao je u podkastu On Purpose with Jay Shetty i otvoreno pričao o svom problemu sa pićem, kao i strahu kada je shvatio težinu svoje zavisnosti.

Posle "veoma, veoma pijanih" božićnih praznika 2022. godine, mladi glumac odlučio je da će da provede "suv" januar, odnosno da neće popiti ni kap alkohola.

- Jedino o čemu sam razmišljao bilo je da popijem nešto. Baš me je uplašilo to. Pomislio sam: ‘Uh, izgleda da imam problem’ - rekao je Holand.

Nakon uspešnog "suvog" januara odlučio je da produži trezni period, ali je to bilo teško u Engleskoj gde je sastavni deo druženja - alkohol.

- Osećao sam kao da ne mogu da se družim. Nisam mogao da odem u pab i uzmem limunadu. Ili da odem na večeru. Baš sam se mučio - naveo je glumac.

Posebno je morao da se odvoji od društva u ragbi zajednici jer je "dobar deo vezan za to koliko možete da popijete".

- Onda sam rekao sebi: Zašto? Zašto sam sluga ovom piću? Zašto sam opsednut mišlju da treba da nešto popijem? - dodao je Holand.

Bio sam zavisnik

Do trenutka kada je proslavio svoj 27. rođendan prošlo je šest meseci bez kapi alkohola, a mladi Britanac kaže da je "srećniji nego ikada u životu", a i bolje spava i rešava svakodnevne obaveze i probleme.

- Stvari koje bi se dešavale tokom snimanja, koje bi me inače iznervirale, mogao sam da prihvatim bez problema. Razbistrio mi se um. Osećam se zdravije i bolje - objasnio je Spajdermen i dodao:

- Drago mi je da mogu da kažem da sam bio zavisan od alkohola. Ne bežim od toga.

Kaže i da je njegov primer inspirisao njegovu majku da krene istim putem i da se i ona takođe odlično oseća.

Holand se početkom 2010-ih probio u filmskim vodama, a 2016. godine je prvi put igrao Spajdermena. Poslednji put se kao Spajdermen pojavio u ostvarenju Put bez povratka, koji je bio i film sa najvećom zaradom 2021. godine.

Bonus video:

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espeso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.