PEVAČICA PODLEGLA POVREDAMA NAKON ŠTO JOJ JE PUCANO U GLAVU: Vest o SMRT potvrdila PORODICA
Smrt, Foto: Profimedia

tuga

PEVAČICA PODLEGLA POVREDAMA NAKON ŠTO JOJ JE PUCANO U GLAVU: Vest o SMRT potvrdila PORODICA

Ovo su detalji

Objavljeno:

Mjanmarska pevačica Lili Naing Kjau umrla je u bolnici u Jangonu nedelju dana nakon što su je upucali u glavu - navodno od strane naoružanih ljudi koji se suprotstavljaju vojsci za koju se zalagala.

Njena smrt nije šokirala samo vojne pristalice, već i poznate ličnosti koje rade sa provojnim medijima, piše BBC. Ova 58-godišnjakinja bila je bliska najvišim vođama hunte koji su preuzeli vlast 2021. godine, gurnuvši zemlju u rat, a takođe je optužena da je bila njihov doušnik.

Dva muškarca su uhapšena i optužena za njeno ubistvo. Za njih se kaže da pripadaju urbanoj gerilskoj grupi koja se suprotstavlja vojsci. U roku od nekoliko sati nakon hapšenja, dvoje rođaka jednog od muškaraca su ubijeni u očiglednoj odmazdi. Ubistvo ove pevačice je poslednje u nizu atentata na istaknute pristalice vlade.

Prvi izveštaji pokazali su da je ubijena, nakon što je slika na kojoj leži licem nadole u ​​svom automobilu podeljena na društvenim mrežama. Prevezena je u bolnicu u kritičnom stanju i ostala je u komi sve dok nije umrla rano ujutru 6. juna. Njena porodica je potvrdila njenu smrt za BBC.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.