OTKRIVEN UZROK BOLESTI BRUSA VILISA: Ovo je glumca koštalo ZDRAVLJA, obratite PAŽNJU
Brus Vilis, Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

UPOZORENJE

OTKRIVEN UZROK BOLESTI BRUSA VILISA: Ovo je glumca koštalo ZDRAVLJA, obratite PAŽNJU

Specijalista je komentarisala stanje glumca.

Objavljeno: 13:10h

Po mišljenju specijalista ne treba otpisivati stil života holivudske zvezde.

U proleće 2022. godine, porodica Brusa Vilisa objavila je da on završava karijeru zbog teške bolesti. Lekari su "tvrdom orahu" dijagnostikovali afaziju. Ovaj neurološki poremećaj dovodi do potpunog ili delimičnog gubitka govora usled oštećenja centara kore velikog mozga.

Tek sada je postala poznata tačna dijagnoza umetnika. Vilisova supruga Ema rekla je da ima frontotemporalnu demenciju.

Zašto je ova bolest pogodila Brusa, koji je bio jak u svakom smislu? Šta bi mogao biti razlog? Sa ovim pitanjima list Woman.ru obrao se doktorki medicinskih nauka, glavnom lekaru privatne klinike Mariiat Mukhina.

„Ova bolest je sada praktično bolest veka. Za to je kriv večernji stil života - kasne večere, večernji restorani. Mozak nema vremena da se oslobodi proizvoda, a metabolizam ne obrađuje proteine “, neočekivano izjavljuje doktorka.

Prema Marijatu, amiloidni proteini se akumuliraju u neuronima i uništavaju ih - a to dovodi do činjenice da osoba ne može ne samo da se seti pitagorejskog stola, već čak ni sopstvenog imena i mesta stanovanja.

„Ponekad se ovo stanje pojavi prilično naglo“, objašnjava specijalista.

„Ovo stanje se, takoreći, održava, sve dok se ne pogorša. Sve vreme napreduje. Sada je on samo osoba kojoj je potrebna briga, a onda takvi pacijenti mogu imati agresiju. Ličnost je uništena i dolazi do pada na životinjski nivo“, nastavlja da nas plaši specijalista.

Rad na metodama lečenja je u toku, ali uspešnih rezultata još nema.

Prema Mukhini, medicina već zna uzrok razvoja bolesti - neuroni su uništeni. Ali zašto i kakav mehanizam okidača funkcioniše - još nema odgovora na ovo pitanje.

Ovo je i nivo potrošnje životinjskih proteina. U SAD nije ograničeno – kakve odreske tamo jedu! Najštetnije je večernji obrok. Borim se sa ovim već 30 godina. Morate da večerate sa povrćem i voćem“, kaže doktorka i dodaje da je važno uzeti u obzir samo voće sa niskim glikemijskim indeksom, poput jabuke.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Žena.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.