PORODICA SE OGLASILA POVODOM STANJA BRUSA VILISA: TEŠKO je, ovo je DIJAGNOZA
Brus Vilis, Foto: Profimedia

saznalo se

PORODICA SE OGLASILA POVODOM STANJA BRUSA VILISA: TEŠKO je, ovo je DIJAGNOZA

Zahvalili se i objasnili o čemu je reč

Objavljeno:

Porodica Brusa Vilisa je krajem marta prošle godine potvrdila da je glumac oboleo od bolesti afazije, koja utiče na njegove kognitivne sposobnosti.

Sada se njegova bivša supruga Demi Mur oglasila i otkrila u kakvom je stanju ternutno glumac.

- Pre svega želimo da izrazimo našu najdublju zahvalnost za neverovatnu ljubav, podršku i prelepe priče koje ste nam pružili otkako smo otkrili Bruseovu izvornu dijagnozu. Zbog toga želimo da vas obavestimo o našem voljenom suprugu, ocu i prijatelju jer sada imamo dublje razumevanje za ono što proživljava.

- Otkako smo objavili Bruseovu dijagnozu afazije u proleće 2022., njegovo stanje je napredovalo i sada imamo specifičniju dijagnozu: frontotemporalna demencija (poznata kao FTD) - napisala je Demi, pa dodala:

- Nažalost, problemi s komunikacijom samo su jedan od simptoma bolesti s kojom se Brus suočava. Iako je ovo bolno, pravo je olakšanje konačno imati jasnu dijagnozu.

- FTD je okrutna bolest za koju mnogi od nas nikada nisu čuli, a može pogoditi bilo koga. Za osobe mlađe od 60 godina, FTD je najčešći oblik demencije, a budući da postavljanje dijagnoze može da traje godinama, FTD je verovatno mnogo rašireniji nego što znamo - napisali su oni na sajtu biografije, pa dodali:

FTD je okrutna bolest
FTD je okrutna bolestfoto: prentscreen/youtube/ Conan O'Brien

- Danas ne postoje lekovi za ovu bolest, što je stvarnost za koju se nadamo da će se promeniti u godinama koje dolaze. Kako se Bruseovo stanje pogoršava, nadamo se da se sva medijska pažnja usmeriti na podizanje svesti u vezi ove bolesti koja zahteva daleko više svesti i istraživanja.

- Brus je uvek nalazio radost u životu – i pomogao je svima koje poznaje da učine isto. Mnogo znači kada vidimo da se taj osećaj brige vraća njemu i svima nama. Toliko smo dirnuti ljubavlju koju ste svi pružili prema našem dragom suprugu, ocu i prijatelju u ovom teškom trenutku. Vaše saosećanje, razumevanje i poštovanje može da omogući da pomognemo Brusu da živi što potpunijim životom - zaključila je porodica glumca.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.