SVI SU JE OBOŽAVALI, A ONDA JE NA VRHUNCU KARIJERE ODLUČILA DA SE ZAMONAŠI: Evo šta KAŽE njena MAJKA o SVEMU
Edita Majić, Foto: Printscreen/jutjub/pricaozivotu

DA LI STE ZNALI?

SVI SU JE OBOŽAVALI, A ONDA JE NA VRHUNCU KARIJERE ODLUČILA DA SE ZAMONAŠI: Evo šta KAŽE njena MAJKA o SVEMU

Edita je u jednom intervjuu objasnila da se odlučila na promenu zbog razočarenja površnošću života.

Objavljeno:

Hrvatska glumica Edita Majić bila je veoma uspešna, njenom talentnu na daskama koje život znači su se divili mnogi, a ponajviše njenoj lepoti kojom je odisala. Ipak, ona je početkom dvehiljaditih donela odluku da se okrene veri i Bogu i posveti se monaškom životu.

Pridružila se najstrožem redu karmelićanki u Katoličkoj crkvi, ''bosonogim karmelićankama'' u manastiru Svetog Josipa u španskom gradu Avili.

- Taj susret s Bogom dogodio se odjedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja. - rekla je ona 2003. godine domaćim medijima.

Pričalo se da je Edita jedna od sestara koje ne izlaze iz manastira
Pričalo se da je Edita jedna od sestara koje ne izlaze iz manastirafoto: prentscreen/youtube/ VJERSKI NET

Pričalo se da je Edita jedna od sestara koje ne izlaze iz manastira, da nema grejanje u sobi, toplu vodu, da spava u ćelijama na ležajima od slame, te da veći deo godine provodi u postu i molitivi.

Jedna od književnica sa kojima je Edita svojevremeno sarađivala, Mani Gotovac, tvrdila je da je glumica pokušavala da preboli jednu ljubav, kao i da je zbog toga konzumirala narkotike i heroin, zbog čega je i odlučila da pobegne od svega.

Edita Majić
Edita Majić foto: Printscreeb/jutjub/pricaozivotu

Njena majka Jadranka je u septembru 2017. godine progovorila o sudbini svoje ćerke i otkrila detalj da je odlučila da ode u pustinju i da živi kao pustinjakinja.

- Već dugi niz godina ona je osećala da je bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći - ispričala je Jadranka.

Bonus video:

02:49

ESPRESO NA LICU MESTA! MAKEDONSKA LEPOTICA DOŠLA U BEOGRAD POSLE GODINA: Karolina Gočeva pomenula Tošeta Proeskog i RASTUŽILA SVE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.