PEVAČICA UMRLA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Tragična VEST potresla javnost, Anita bolovala od RAKA
Foto: Profimedia

tragedija

PEVAČICA UMRLA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Tragična VEST potresla javnost, Anita bolovala od RAKA

Preminula je posle herojske borbe

Objavljeno: 17:28h

Američka pevačica Anita Pointer, koja je 70-ih i 80-ih godina uživala u uspehu sa sestrama u ritam i bluz bendu "Pointer Sisters", umrla je u 74. godini od raka, saopštio je danas njen agent.

"Anita Pointer, dobitnica nagrade Gremi, preminula je posle herojske borbe sa rakom", napisao je njen agent Rodžer Nil (Roger Neal) na Instagramu.

Umrla je u novogodišnjoj noći u svom domu u Los Anđelesu, okružena porodicom, dodao je Nil. Kalifornijsku grupu "Pointer Sisters" osnovale su Anita i njen sestre Džun (June), koja je umrla u aprilu 2006, Boni (Bonnie) preminula u junu 2020. i Rut (Ruth).

Anita Pointer
foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prvo su pevale u crkvi pošto im je otac bio pastor. Grupa je prvi album izdala 1973. godine sa pesmama u stilu džeza, bibapa i gospela. Tokom karijere sestre su osvojile tri muzičke nagrade Gremi (Grammy).

Sa albumom "Fairytale" iz 1975. godine, ulaze u vode kantri muzike. Tada su imale koncert u poznatoj dvorani Grad Ole Opri u Nešvilu. One su bile bile prve umetnice crnkinje da nastupaju u toj dvorani.

Boni Pointer je kasnije napustila grupu i krenula u solo karijeru, ali je bend nastavio 80-ih godina da postiže hitove kao što su "Fire", "He's So Shy", "Slow Hand" i čuveni "I'm so excited".

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.