ISPLIVALI NEPOZNATI DETALJI IZ MLADOSTI! Ova Tomina pesma KRIJE JEZIVU ISTINU: "Žao mi je, ŠVALERU, kasniš"
Toma Zdravković, Foto: printscreen/youtube/Toma Zdravković

TUGA

ISPLIVALI NEPOZNATI DETALJI IZ MLADOSTI! Ova Tomina pesma KRIJE JEZIVU ISTINU: "Žao mi je, ŠVALERU, kasniš"

Jednu od svojih najlepših pesama "Kiša je padala" posvetio je jednoj dami

Objavljeno:

Toma Zdravković ostaće upamćen kao boem koji je iza sebe ostavio pregršt pesama.

Naime, gotovo da nema slavlja na kom se ne zapevaju pesme Tome Zdravkovića - kafanski muzičari ih opisuju kao vanvremenske, a publika kao "najskuplje".

Jednu od svojih najlepših pesama "Kiša je padala" posvetio je jednoj dami, a kako je ona nastala, ispričao je Živko Dodik, Banjalučanin koji je poznavao Zdravkovića.

Toma Zdravković
foto: Pritnscreen

Dodik je više puta imao privilegiju da lumpuje sa velikim Tomom Zdravkovićem, koji mu je tada otvarao dušu i pričao o svom životu.

- Sećam se da mi je jednom rekao: Najviše sam tekstova, Žika, pisao iz duše, patnje, boli, teškog života. Sedim u kafani, iznerviraju me, a ja kažem konobaru da mi donese bločić i napišem pesmu.

Toma Zdravković
foto: Youtube printscreen

- Ispričao mi je kako je napisao pesmu "Kiša je padala". Neka devojka iz Zrenjanina bila je luda za njim, ali on nije mario. Jednom prilikom, dok je bio u Zrenjaninu, setio se nje i odluči da joj ode do stana. Pozvoni i pita je da odu na piće ako ima vremena, a ona mu kaže: Žao mi je, švaleru, kasniš. Da te upoznam sa mojim mužem. Kaže da se tad osećao kao da ga je neko polilo vrelom vodom. Seo je u autobus, kiša je padala, a on je plakao kao dete - ispričao je za Alo Dodik.

1 / 5 Foto: Wikipedia

Podsetimo, mnogi kažu da je vodio "boemski život" i da je odatle dobijao inspiraciju za muziku uz koju se "puštaju suze i razbijaju čaše".

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.