SVE ŽENE U SRBIJI SU BILE ZALJUBLJENE U NJEGA, A NISU ZNALE NJEGOVU RUŽNU PROŠLOST: Istina je mnoge RASPAMETILA!
Foto: Print Screen Youtube

KO BI REKAO

SVE ŽENE U SRBIJI SU BILE ZALJUBLJENE U NJEGA, A NISU ZNALE NJEGOVU RUŽNU PROŠLOST: Istina je mnoge RASPAMETILA!

Veliku podršku glumcu su dali i bliski prijatelji i usmerili ga na pravi put.

Objavljeno:

Ben Aflek danas definitivno ima život o kakvom je maštao. Čini se da su mu se konačno sve kockice složile, i sada, kada je napunio jubilarnih 50, može da se pohvali da je na sjajnom mestu, kako kada je u pitanju karijera, tako i kada se radi o ljubavi.

On je nedavno oženio svoju staru/novu devojku Dženifer Lopez, a čini se da je par nikad srećniji. Sa njima su na medenom mesecu bila i njegova deca iz prvog braka koja su sjajno prihvatila latino divu i koja su u fenomenalnim odnosima i sa njenom decom.

Zapravo, čini se da je Ben konačno uplovio u mirnu luku nakon silnih broloma. Nije tajna da je u prethodnom braku sa Dženifer Garner pio, i kockao se, a borbu protiv alkoholizma vodio je više od 20 godina. Nažalost, sve je započelo odrastanjem kraj oca koji je imao isti problem.

– Moj otac je bio alkoholičar… bio sam svestan toga kao dete. On je puno pio i bio je, kako se ono kaže, pravi alkoholičar. Pio bi po ceo dan – svaki dan. Moram mu odati priznanje za veliku borbu koju vodi već deset godina, koliko je trezan. Mislim da je to poprilično impresivno, kazao je jednom prilikom Aflek i dodao:

– Uvek sam govorio da neću biti poput svog oca, a na kraju mi se upravo to dogodilo. Najgori deo alkoholizma je činjenica da itekako možete uticati na živote sopstvene dece. Shvatio sam da će u jednom trenutku početi da me se stide. Zašto bi se moja deca crvenela zbog mojih postupaka pred svojim prijateljima u školi ili kasnije na fakultetu i poslu. Poslednjih godinu dana isključivo sam posvećen svojoj deci. Vozim ih u školu, na treninge, utakmice i u crkvu. I zaista uživam u tome.

1 / 6 Foto: Profimedia

Veliku podršku glumcu su dali i bliski prijatelji i usmerili ga na pravi put. Put je, kaže, trnovit, prepun uspona i padova, a nije mu pomogao ni raskid sa njujorškom scenaristkinjom Lidzi nakon čega se vratio starim lošim navikama. Nesrećan zbog propale ljubavi, okružio se pogrešnim društvom, često izlazio pa opet upao u probleme.

I kada je ponovo stao na noge, uplovio je u vezu sa lepom glumicom Anom de Armas da bi ponovo romansa imala neslavan kraj, a glumac se ponovo obreo u “nebranom grožđu”, sve dok se u njegov život nije vratila Džej Lo.

– Ne mogu vam opisati koliko je lakše kada imate bliske ljude pored sebe u tim teškim, kriznim trenucima. Nekoga ko je sa vama i u usponima, ali i u padovima. Bredli Kuper i Robert Dauni Džunior su mi pomogli i bili mi velika podrška u svemu ovome. Oni su sjajni prijatelji i zbog njih sam danas trezan. Važno je u celom tom procesu biti iskren, reći izvini kada pogrešiš i ne skrivati ranjivost. Tek tada mogu ti pomoći oni koji te vole, a i ti njima, u jednom je intervjuu pojasnio 47-godišnjak.

Benjamin Geza Aflek-Boldt, poznatiji jednostavno kao Ben Aflek, rođen je 15. avgusta 1972. godine u kalifornijskom gradu Berkeleju, a kad je imao tri godine, njegova porodica se preselila u Masačuset. Njegova majka En bila je učiteljica u osnovnoj školi sa diplomom sa Harvarda, dok je otac Timoti sanjao o tome da postane pisac, pa je zarađivao kao stolar, automehaničar, električar, konobar, ali i domar na Harvardu.

Benov otac se sve više odavao alkoholu, pa se brak njegovih roditelja raspao kad je on ima 12 godina. Tražeći utehu u čaši, Timoti Aflek ostao je bez svega – porodice, ali i doma, pa je čak dve godine živeo na ulicama Kembridža. Kada je Ben Aflek napunio 16, njegov otac je napokon odlučio da ode na rehabilitaciju. U centru za odvikavanje proveo je 12 godina trudeći se ostati trezan, ali i pomažući novopridošlim zavisnicima.

I dok je sa ocem prolazio najteže trenutke, zahvaljujući majci mogao je da uživa u pozorišnim predstavama. U tom periodu, on i brat, su počeli da odlaze na audicije za reklame i filmske uloge. Smatrajući da je gluma loš odabir, koji nema budućnosti, En je spremala sinu novac kako bi upisao fakultet i postao učitelj, što je smatrala mnogo boljim odabirom.

Sa 13 godina snimao je za dečiji TV program, tačnije dečje serije ‘The Voyage of the Mimi’ i ‘The Second Voyage of the Mimi’ u Meksiku, zahvaljujući čemu je naučio izvanredno da govori španski, a nakon što je upisao srednju školu Cambridge Rindge and Latin počeo je da glumiti u pozorištima.

Ben Aflek, Dženifer Lopez
foto: Profimedia

Tada se zbližio s dve godine starijim studentom koji je sanjao iste snove, a kojeg je poznavao još kao osmogodišnjak. Reč je o Metu Dejmonu, a njihovo prijateljstvo obeležilo im je život – što privatno, što poslovno.

Naime Aflek i Dejmon imali su iste interese, pa su zajedno otišli u Njujork kako bi obilazili audicije, a sve zarađeno stavljali su na zajednički račun da bi imali čime da plaćaju avionske karte i smeštaj.

Nakon srednje škole Ben je nekoliko meseci studirao španski jezik na fakultetu u Vermontu, a sve kako bi bio bliže tadašnjoj devojci. Sa 18 godina preselio se u Los Anđeles gde je nastavio studije. Paralelno sa školovanjem, tražio je i ulogu koja će mu otvoriti vrata, a nije se libio ni režiranja studentskih filmova.

Ništa značajno se na polju karijere nije dešavalo sve do 1997. kada je sa Metom Dejmonom snimio ‘Dobri Will Hunting’, film koji je bio prekretnica u njihovim karijerama. Ovaj film osvojio je Zlatni globus i Oskara, a Ben je sa 25 godins postao najmlađi glumac koji je nagrađen Oskarom.Od tog dana, karijera mu je išla samo uzlaznom putanjom. “Zaljubljeni Šekspir” za njega je imao veliko značenje, jer u njemu glumio sa tadašnjom devojkom Gvinet Paltrou, s kojom se upoznao nekoliko meseci ranije na večeri koju je priredio Miramax.

Veza je trajala do januaraw 1999., ali nekoliko meseci kasnije Gvinet ga je nagovorila da ponovno zajedno stanu pred kamere u filmu ‘Ljubav kao sudbina’. Vezu su obnovili, ali je konačni raskid usledio konačno u oktobru 2000, ostavši nakon svega u prijateljskim odnosima.

Njegova najpoznatija i najviše medijski ispraćena veza bila je ona sa Dženifer Lopez, sa kojom se upoznao na snimanju filma ‘Gigli’. Započeli su je u julu 2002. i ubrzo su postali jedan od najpoznatijih holivudskih parova.

Nije postojao časopis koji ih nije stavio na naslovnicu, o njima su pisali sve do najsitnijeg detalja, a čak su dobili i nadimak Bennifer, kao kombinaciju njihovih imena. Već naredne godine su se i verili, a upravo zbog velike medijske pažnje samo četiri dana pre zakazanog venčanja 2003. godine sve su otkazali. U januaru 2004. njihovoj ljubavi je došao kraj, a nekoliko meseci kasnije Ben Aflek se skrasio uz Dženifer Garner.

Upravo u njoj pronašao je sve ono što je godinama tražio – mir i stabilnost – pa su već u junu 2005. u tajnosti svoju vezu i ozakonili na egzotičnom ostrvu Turks i Kikos. Jedini gosti na venčanju bili su Viktor Garber, koji ih je venčao, i njegov partner Rejner. Tokom braka dobili su troje dece – 2005. Violet, Serapini i Samuel.

Nažalost, mnogobrojna iskušenja, među kojima i njegova afera sa dadiljom njihove dece, doveli su do kraja njihovog braka. Ben Aflek je nastavio da živi u gostinskoj kući pored porodičnog doma do sredine 2017. godine.

Iako tako nije bilo na samom početku, zbog problema sa alkoholom koje je imao, danas su i jednom i drugom deca na prvom mestu i dele strateljstvo. Ben je danas na daleko boljem mestu, i izgleda bolje nego ikad.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.