PEVAČICA VODI BORBU SA "KOSTIMA STARICE": Ova BOLEST RAZARA, a evo kakvi su SIMPTOMI!
Foto: Printscreen Instagram

POTRESNO

PEVAČICA VODI BORBU SA "KOSTIMA STARICE": Ova BOLEST RAZARA, a evo kakvi su SIMPTOMI!

Pevačica otkriva da je zbog poremećaja u ishrani saznala da ima "kosti starice".

Objavljeno:

Džeki Evančo (22), pevačica i bivša finalistkinja muzičkog takmičenja "Amerika ima talenat", otkrila je da ima "kosti 80-godišnje žene". Poremećaji u ishrani doveli su je do anoreksije, a nakon duge borbe, otkrila je da pati od osteoporoze.

Džeki ističe da nije bila svesna kako bolest utiče na njeno telo, sve dok nije slomila leđa na dva različita mesta u saobraćajnoj nesreći 2021.

"To su bila nenormalna pucanja kostiju koja možete da vidite kod 80-godišnje osobe. Tako sam saznala da moji problemi u ishrani stvaraju osteoporozu. Dakle, sada sam 22-godišnjakinja sa osteoporozom", rekla je pevačica.

Osteoporoza je bolest sa kojom se suočavaju starije osobe. Osteoporoza je bolest koja slabi kosti do tačke u kojoj se lako lome. Uzrokuje stanjivanje kostiju i gubitak njihove snage, a problem kod ove bolesti je to što protiče najčešće bez simptoma, sve do trenutka kada nastaju najteže posledice, odnosno frakture.

1 / 3 Foto: Printscreen Instagram

Evančo je anoreksiju dobila u pubertetu, kada je imala 15 godina. Iako je njena mama insistirala da ne mršavi, Džeki je odlučila da počne sa dijetom i redovnom fizičkom aktivnošću. Sve je krenulo nizbrdo kada je primetila da je sve aktivnija, a da jede sve manje. Znala je da sve izmiče kontroli.

"Osećala sam se iscrpljeno, neraspoloženo, plakala sam stalno, a posle nekog vremena nisam više ništa osećala", opisala je.

Sa 17 godina je prvi put tražila bolničko lečenje. Kada je usledila izolacija zbog pandemije korona virusa, sve dublje je tonula u anoreksiju i stanje je bilo sve gore. Kaže da se još uvek bori uz pomoć nutricioniste, terapeuta i psihoterapija koje joj pomažu da se suoči sa traumama iz prošlosti.

"Još se borim, ali se borim, što je dobro, jer sam se pre godinu dana potpuno predala, a to je tako bolno. Još uvek nisam zdrava, ali sam uspela da primenim zdrave i bolje navike u ishrani", objasnila je Evančo.

Od osteoporoze boluje više od 200 miliona žena. Svaka treća žena u menopauzi i svaki peti muškarac stariji od 50 godina imaće u svom životu prelom zbog osteoporoze.

Bonus video:

05:06

DŽIDŽA? PA, TO JE NEKI RANG KEBINE ĆERKE... Aleksandra Stojković u rubrici ESPRESO TVITER!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.