UKRAJINCIMA STIGLO PISMO OD EVROVIZIJE: Pomenuli RAT pa NATO, o ovome će se godinama PRIČATI!
Foto: RTS printscreen

nije prijatno

UKRAJINCIMA STIGLO PISMO OD EVROVIZIJE: Pomenuli RAT pa NATO, o ovome će se godinama PRIČATI!

Prošle nedelje je otkriveno da se razmatra da Velika Britanija bude domaćin "Evrovizije" nakon što je Ukrajina isključena posle "potpune procene"

Objavljeno:

Sajt "Evrovizije" podelio je novu izjavu Evropske radiodifuzne unije u kojoj se detaljno navode razlozi za odbacivanje Ukrajine kao domaćina takmičenja 2023. godine.

Prošle nedelje je otkriveno da se razmatra da Velika Britanija bude domaćin "Evrovizije" nakon što je Ukrajina isključena posle "potpune procene" o bezbednosnim pitanjima zbog rata koji je u toku u ovoj zemlji, dok se u medijima spekuliše da bi Brisel mogao da iduće godine bude domaćin takmičenja.

1 / 5 Foto: youtube/printscreen/profimedia

Sada je EBU podelio detaljniju izjavu, upućenu ukrajinskim fanovima, otkrivajući da jedno od pravila "jasno kaže da se događaj može pomeriti u situaciji više sile kao što je rat koji je u toku".

- U odgovoru na bezbednosni upitnik EBU-a postoji niz rizika koji bi uticali na neposredno planiranje tako velikog događaja, uključujući ozbiljan rizik od vazdušnih napada/napada aviona ili napada dronovima ili projektilima, koji mogu izazvati značajne žrtve, istaknute su ukrajinskom procenom koja nam je dostavljena - navodi se u saopštenju u kome se podvlači izjava generalnog sekretara NATO, Jensa Stoltenberga, da bi rat u Ukrajini mogao da potraje godinama.

- Što se tiče mogućnosti održavanja takmičenja na graničnoj lokaciji u blizini susedne zemlje, specifikacije predloženih mesta i nedostatak neophodne okolne infrastrukture ne ispunjavaju zahteve ESC. EBU je takođe primetio da, na osnovu naših trenutnih informacija, nijedna veća međunarodna koncertna turneja se neće održati u Ukrajinu tokom 2023 - dodaje se.

1 / 5 Foto: Tviter

Uzimajući sve ovo u obzir, EBU je sa žaljenjem doneo odluku da premesti događaj u drugu zemlju i "nastaviće razgovore o pronalaženju odgovarajuće lokacije za 'Evrovizije' sledeće godine".

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.