NASLEDILA JE MILIONE, ZVALI SU JE "SIROTA BOGATAŠICA": Malo ko zna kakvu je TRAGIČNU SUDBINU DOŽIVELA!
Foto: Profimedia

tragedija

NASLEDILA JE MILIONE, ZVALI SU JE "SIROTA BOGATAŠICA": Malo ko zna kakvu je TRAGIČNU SUDBINU DOŽIVELA!

Imala je četiri sina, a jedan od njih ubio se kada je imao 23 godine.

Objavljeno:

Umetnica i modna dizajnerka, Glorija Vanderbilt, preminula je u 97. godini života nakon višemesečne borbe sa rakom želuca.

Njen sin Anderson Kuper izjavio je tada da je njegova majka bila spremna na to i da je umrla okružena prijateljima, onako kako je i želela.

Mnogim ženama je ova crnokosa diva bila idol, a novinari su je nazivali “sirotom, malom bogatašicom” s obzirom na to da je potomak magnata od kog je nasledila dva i po miliona dolara u to vreme, što bi vredelo danađnjih 37 miliona dolara.

To nasledstvo nije smela da dira dok nije napunila 21 godinu, a njen život su obeležile velike tragedije. Naime, otac alkoholičar preminuo je dok je Glorija još bila beba, a majka je ostavila sa dadiljom kako bi išla na zabave širom Evrope i to sa novcem od nasledstva svoje ćerke.

1 / 2 Foto: Profimedia

Kada je Glorija napunila 10 godina njene majka i tetka su zbog tog nasledstva završile i na sudu, a taj slučaj pratila je cela Amerika. Tom prilikom njena tetka je iznela sav prljav veš porodice u javnost, a epilog je bilo to da je dobila i nasledstvo i starateljstvo nad devojčicom.

Tako je Vanderblitova odrastala u tetkinoj vili, okružena luksuzom, a kasnije je pokrenula svoj modni brend i postala idol mnogih.

Imala je afere sa Frenkom Sinatrom, Erolom Flinom, Marlonom Brandom, Hauardom Hjuzom, a bliski prijatelji su joj bili i Čarli Čaplin, Bobi Šort i Truman Kapote koji je prema njoj napisao lik Holi Golajtli u filmu “Doručak kod Tifanija”.

Četiri puta se udavala: jednom za mafijaša koji ju je redovno tukao, drugi put za Leopolda Stokovskija koji je bio 42 godine stariji od nje i preokupiran svojom karijerom, a treći put udala se za reditelja Sidnija Lumeta.

Glorija Vanderbilt
foto: Profimedia

Ipak, i od njega se razvela, a sreću je pronašla kraj fotografa Gordona Parksa koji je preminuo 2006. godine.

Imala je četiri sina, a jedan od njih, Karter, ubio se kada je imao 23 godine.

On je visio sa ivice balkona dok ga je majka molila da se vrati unutra, ali se on na njene oči pustio i poginuo na licu mesta.

Očigledno se iza velikog luksuza i glamura koji je javnosti bio poznat, krila i velika tuga u životu ove velike dame.

Bonus video:

05:06

DŽIDŽA? PA, TO JE NEKI RANG KEBINE ĆERKE... Aleksandra Stojković u rubrici ESPRESO TVITER!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.