STRAVIČNA SUDBINA HOLANDSKE PREDSTAVNICE NA EVROVIZIJI: Sa 14 godina pokušala SAMOUBISTVO, ali to nije SVE... ŠOK!
Foto: Profimedia

šok

STRAVIČNA SUDBINA HOLANDSKE PREDSTAVNICE NA EVROVIZIJI: Sa 14 godina pokušala SAMOUBISTVO, ali to nije SVE... ŠOK!

Objavljeno:

Holandska predstavnica na ovogodišnjoj Evroviziji predstavlja se pseudonimom S10 i poznata je pevačica, reperka i kantautorka.

Muzičku karijeru započela je 2016. godine, kada je objavila mini-album Antipsychotica, nakon kog je sledio i Lithium, a 2019. godine je svetlo dana ugledao njen debitantski album Snowsniper, koji je dobio mnoga muzička priznanja.

S10
foto: Profimedia

Od tada je objavila i album Vlinder i snimila niz uspešnih singlova, a početkom marta je postala predstavnica Holandije na ovogodišnjoj Evroviziji, na kojoj se predstavlja pesmom De diepte.

Iako je veoma mlada, S10 je u životu vodila teške borbe, o kojima neretko peva u svojim pesmama.

Rođena je kao Stin den Holander u Hornu, kao jedno od dvoje blizanaca, a od rođenja nije imala gotovo nikakav kontakt sa svojim biološkim ocem.

Iza mlade pevačice, koja ima tek 21 godinu, ostala je i teška borba s depresijom, psihozama, audio-halucinacijama i suicidnim mislima, a sve je kulminiralo njenim pokušajem da sebi oduzme život kad je imala samo 14 godina. Tada je primljena u psihijatrijsku bolnicu, dijagnostikovan joj je bipolarni poremećaj, a usledila je velika bitka da se Stin oporavi.

S10
foto: Profimedia

Ipak, zbog borbi koje je vodila posebno su joj teško pali nedavni komentari holandskog voditelja Jana Rosa, koji ju je opisao kao "devojku koja se seče u svojoj sobi da bi privukla pažnju". Na opasku njegovog sagovornika Denisa Šoutena da pevačica ima suicidne misli, odgovorio je:

— Da, pa, onda bi bilo dobro da skoči s krova. Isuse, onda bismo mogli da pošaljemo neku normalnu osobu, zar ne? Žao mi je zbog toga. Kako užasna u****a pesma.

Ipak, Stin je danas nasmejana devojka, u prilično srećnom i spokojnom periodu života. Ona ima priliku da predstavlja svoju zemlju na najvećem muzičkom takmičenju Starog kontinenta, a nakon prve polufinalne večeri plasirala se u finale i oduševila Evropu svojim glasom.

Bonus video:

03:07

Espreso anketa: Zabrana abortusa u Srbiji?

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.