TRAGIČNA VEST! Umro slavni MUZIČAR, uzrok smrti MISTERIJA!
Foto: Print Screen Youtube/ Leo Ber

TUGA

TRAGIČNA VEST! Umro slavni MUZIČAR, uzrok smrti MISTERIJA!

Velika tragedija u svetu muzike

Objavljeno: 10:40h

Rik Parnel, britanski muzičar najpoznatiji po tome što je glumio "prokletog" bubnjara Mika Šrimptona u kultnom klasičnom hevi metal mockumentariju "This Is Spinal Tap", umro je u 70. godini.

Vest je u nedelju na društvenim mrežama potvrdio komičar Hari Širer, to jest Spinal Tap-ov Derek Smols, koji je rekao da „niko nikada nije rokao jače“ od Parnela. Uzrok smrti nije otkriven.

1 / 4 Foto: Print Screen Youtube/ Leo Ber

Parnel nije samo glumio bubnjara na ekranu. Unuk muzičkog umetnika Rasa Кara, rođen u Londonu, i sin džez bubnjara i vođe benda Džeka Parnela, počeo je karijeru u rok bendu Horse, sa kojim je izdao jedan album 1970. godine, pre nego što se pridružio prog bendu Atomic Rooster. Parnel je svirao na dva albuma Atomic Rooster, Made in England iz 1972. i Nice 'n' Greasy iz 1973. godine, koji su svrstani u dve top 15 liste hitova u Velikoj Britaniji, „Tomorrov Night” (br. 11) i „Devil’s Ansver” (br. 4).

Nakon što je napustio Atomic Rooster, Parnel je svirao u tri italijanske grupe, Tritons, Ibis i Nova, kao i u kratkotrajnoj pop/rok grupi Stars.

Poznato je da ga je Stiv Peri pozvao da se pridruži Journey, ali je on to navodno odbio, tvrdeći da je odbio i ponudu Whitesnake-a.

Pored njegovih različitih bendova, Parnel je takođe svirao bubnjeve na velikom pop hitu Toni Bejsil „Mickey”, radio i sa Majklom Des Baresom, frontmenom Yes-a Džonom Andersonom, Ravijem Šankarom, Vejnom Кramerom i frontmenom Radio Birdmena Denikom Tekom.

Rik Parnel
foto: Print Screen Youtube/ Leo Ber

Tek je u nedelju na društvenim mrežama objavio iskreni oproštaj od Parnela, rekavši:

- Od prvog dana kada sam ga upoznao, otkrio sam da je zanimljiv, topao i divno zabavan. Odmah smo se združili. Imao je vedar duh zbog kojeg ste se osećali dobro samo time što ste bili u njegovoj blizini. … Rik je bio jedinstven. On živi u svojoj muzici i u našim srcima.

Bonus video:

08:15

Angelina za Espreso otkrila šta joj se namestilo posle Evrovizije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.