UMRLA ZVEZDA SERIJE "URGENTNI CENTAR": Velika tragedija, glumica imala samo 48. godina!
Foto: Print Screen Youtube/ Jossara Jinaro

TUGA

UMRLA ZVEZDA SERIJE "URGENTNI CENTAR": Velika tragedija, glumica imala samo 48. godina!

Rak ju je slomio!

Objavljeno: 11:30h

Đosara Đinaro, veteranka televizijske glume, rediteljka i producentkinja, umrla je od raka 27. aprila u 48. godini, navodi se u objavi njenog supruga Meta Bogada na njenoj Fejsbuk stranici.

- Sa velikom tugom objavljujem da je preminula moja supruga Đosara Đinaro, ovog datuma, 27. aprila 2022. Đosara se hrabro borila protiv raka i vratila se kući da bude okružena porodicom. Đosara je bila neverovatna supruga, majka, umetnica i prijateljica. Imala je najlepšu, ljubaznu dušu i nije prihvatila "ne" kao odgovor. Čak i u poslednjim trenucima, još uvek se borila. Ona sada počiva u miru i zauvek će je pamtiti. Meni, Liamu i Emrisu će jako nedostajati, iako znamo da je u našim srcima i da nas vodi na svakom koraku.

1 / 3 Foto: Print Screen Youtube/ Jossara Jinaro

Bogado je dodao da će u jednom trenutku u Zalivu biti služen javni pomen.

Đinaro je imala dugu holivudsku karijeru, pojavljujući se u raznim dramskim serijama, uključujući „Urgentni centar” (NBC, 1994-2009), „Judging Amy” (CBS, 1999-2005) i „Strong Medicine” (Lifetime, 1999-2005).

Rođena u Rio de Žaneiru u Brazilu, odrasla je u Kolumbiji kao usvojena ćerka diplomate. Kada su gerilci držali njenog očuha kao taoca, porodica se preselila u SAD.

Otišavši od kuće sa 16 godina, preselila se u Čikago i brzo potpisala ugovor sa svojim prvim agentom, koji ju je uključio u scenski rad. Njeno snažno prisustvo navelo je još jednog agenta da predloži prelazak u Los Anđeles, gde je ubrzo otišla da radi sa Columbia Tri-Star da bi igrala Virdžiniju Bustos u sitkomu „Viva Vegas“ koji je nominovala Alma.

Na televiziji je debitovala u epizodi „Judging Amy“ kao ćerka Čič Marin, a zatim je prešla u „Urgentni centar“.

Đosara Đinaro
foto: Print Screen Youtube/ Jossara Jinaro

Njena uloga u filmu „Strasti” bila je nominovana za nagradu GLAAD 2006. Vratila se u Kolumbiju 2009. da radi na noveli „La Bella Ceci i El Imprudente“, a zatim se vratila u Holivud za seriju „East Los High“.

Đinaro je počela da producira sopstvene kratke filmove, proširivši se u igrani film koji je prihvaćen u Panavižnov novi filmski program. Obišla je filmski festival sa filmom Desert Road Kill koji joj je doneo nagradu za najbolju sporednu glumicu.

Bonus video:

04:59

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.