JOŠ JEDAN POZNATI GLUMAC OPTUŽEN ZA SILOVANJE: Tajno snimao GOLE GLUMICE i nasilno ih pipao za INTIMNE delove tela?
Foto: Profimedia

šok

JOŠ JEDAN POZNATI GLUMAC OPTUŽEN ZA SILOVANJE: Tajno snimao GOLE GLUMICE i nasilno ih pipao za INTIMNE delove tela?

Ipak, iza njegove nervoze, krio se jedan drugi razlog

Objavljeno: 13:47h

Kada se britanski filmaš Nol Klark pre tri nedelje pojavio na pozornici u Royal Albert Hallu kako bi primio nagradu Bafta, inače samouvereni glumac izgledao je malo nervozno. Gledaoci su mogli zaključiti da je naprosto preplavljen emocijama.

Stiskao je u rukama jedno od najprestižnijih priznanja Britanske akademije za film i televizijsku umetnost, nagradu za izvanredan doprinos britanskoj kinematografiji.

Noel Clarke
foto: Profimedia

Ipak, iza njegove nervoze, krio se jedan drugi razlog. Trinaest dana pre 10. , kada je Clarke primio nagradu, istraga The Guardiana otkrila je da je Bafta saznala kako je protiv Clarkea pokrenuto nekoliko tužbi za psihičko zlostavljanje, maltretiranje i seksualno uznemiravanje.

Bafta nije krila da je primila anonimne mailove i izvješća o optužbama za seksualno uznemiravanje preko druge osobe, ali je utvrdila kako joj nisu predočeni dokazi koji bi joj omogućili istragu.

I sam Clarke je saznao za optužbe, ali ih je odlučno ignorisao.

Noel Clarke
foto: Profimedia

Kada je sišao s pozornice držeći nagradu, njegov ugled u javnosti je bio besprekoran, ne samo kao glumca, producenta, scenarista i redatelja, nego kao jedne od najcenjenijih zvezda britanskog filma i televizije.

Ipak, odluka Bafte da oda počast Noelu Clarke potaknula je mnoge žene da prekinu ćutanje. Navodi da je Clarke bio serijski zlostavljač žena, da je koristio svoju moć u industriji kako bi snubio i maltretirao žene, a ponekad i ponižavao one koje bi pale u nemilost.

1 / 2 Foto: Profimedia

The Guardian je razgovarao s 20 žena, koje su poznavale Clarka na profesionalnoj razini. Optužuju ga za seksualno uznemiravanje, neželjeno dodirivanje i pipkanje, seksualno neprimereno ponašanje i verbalno zlostavljanje na snimanju, neprihvatljivo ponašanje na poslovnoj relaciji, snimanje i deljenje seksualno eksplicitnih slika i videozapisa bez dozvoe između 2004. i 2019. godine.

(Espreso / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.