18 godina od dana kada smo uzeli ono što nam je nepravdom oteto! (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube/Iggy Speed

zlatni momenti

18 godina od dana kada smo uzeli ono što nam je nepravdom oteto! (VIDEO)

Srećan divan dan svima koji slave
Objavljeno: 20:32h

Svakom ko voli sport u našoj zemlji probude se predivne emocije kada se spomene 9. avgust 1998. godine... Tog divnog divnog dana je košarkaška reprezentacija Savezne Republike Jugoslavije obradovala naciju jednim od najvećih uspeha u svojoj istoriji. Osvojena je tada zlatna medalja na Svetskom prvenstvu u Atini.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naježi se čovek kada čuje ova imena - Željko Obradović selektor, a tim... Sve as do asa - Dejan Bodiroga, Vlado Šćepanović, Saša Obradović, Nikola Lončar, Dragan Lukovski, Miroslav Berić, Aleksandar Đorđević, Željko Rebrača, Predrag Drobnjak, Nikola Bulatović, Dejan Tomašević i Milenko Topić.

Ipak, nije izgledalo sve tako bajno na samom početku pošto Žoc nije mogao da računa na Vlada Divca, Predraga Danilovića i Zorana Savića, kao ni na igrače sa grčkim pasošem, Milana Gurovića, Peđu Stojakovića i Dragana Tarlaća, a Sale Đorđević je bio rovit zbog operacije noge.

"Plavi" su lagano prošli kroz grupu B i u konkurenciji sa Rusijom, Portorikom i Japanom ostvarili maksimalan učinak. Usledilo je takmičenje u grupi E i posle prvog mesta zakazan je megdan sa Argentincima u četvrtfinalu i pobeda od 70:62.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.