Duda je bog! 8 razloga zbog kojih je Dušan Ivković besmrtan! (VIDEO)
Foto: Marina Lopičić

šta bi mi bez njega?

Duda je bog! 8 razloga zbog kojih je Dušan Ivković besmrtan! (VIDEO)

U svojoj bogatoj karijeri osvojio je 20 trofeja, a mi vam predstavljamo njegove najveće uspehe zbog kojih osećamo veliki ponos
Objavljeno: 16:07h

5. Evropsko prvenstvo u Grčkoj 1995. zlato sa Jugoslavijom

Teška vremena i rat su zadesili države bivše Jugoslavije... "Beli drim tim" se raspao na vrhuncu moći, a našu zemlju su zadesile sankcije zbog kojih smo propustili velika takmičenja sve do godine 1995. kada se vraćamo se na veliku scenu u legendarnom sastavu - Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Saša Obradović, Zoran Sretenović, Žarko Paspalj, Miroslav Berić, Aleksandar Đorđević, Željko Rebrača, Vlade Divac, Zoran Savić, Dejan Tomašević, Dejan Koturović. Litvanci su u finalu pobeđeni sa 90:80.

6. Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2009, srebro sa Srbijom

Posle zlata iz Indijanapolisa 2002. godine, naša selekcija upada u agoniju i ne uspeva ni da se približi košarkaškom vrhu. Vreme je bilo da Duda uzme stvar u svoje ruke! Formirao je mladu reprezentaciju koju je predvodio Miloš Teodosić.

U finalu su prejaki bili Španci predvođeni Pau Gasolom i odneli su ubedljivu pobedu rezltatom 85:63, ali taj uspeh je bio nagoveštaj boljih dana našeg nacionalnog tima pod palicom Ivkovića. Generacija koju je stručnjak bacio u vatru je i dan danas temelj "orlova", aktuelnih svetskih vicešampiona.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.