ĐORĐEVIĆ UDARIO NA BOGDANOVIĆA? Titulu ne osvajaju timovi koji imaju prvog strelca
Đorđević i Bogdanović pred put u Kinu, Foto: Starsport©

reč bivšeg selektora

ĐORĐEVIĆ UDARIO NA BOGDANOVIĆA? Titulu ne osvajaju timovi koji imaju prvog strelca

- Imali smo vatru u srcu, ali nismo imali mir u glavi. Jedno bez drugog ne ide. Da biste ostvarili rezultat morate ovde da budete mirni, kaže sad već bivši selektor

Objavljeno:

Bili smo možda i najveći favoriti na ovom Svetskom prvenstvu, otišli smo u veoma jakom sastavu, sve je delovalo idealno do četvrtfinala i kobne utakmice sa Argentinom.

Kada su se zavese spustile i Mundobasket završio, epilog je sledeći - Srbija je peta, Aleksandar Đorđević više nije selektor Orlova, a Bogdan Bogdanović je najefikasniji igrač na ovogodišnjem Mundobasketu.

Jedno je sigurno - očigledno nešto nije štimalo u našoj reprezentaciji. Deluje da je nešto puklo na relaciji selektor - igrači.

Bogdanović je zamerio Đorđeviću nakon završenog prvenstva upravo neke odluke iz meča sa Argentinom.

- Krivo mi je malo što nisam više igrao na kraju. Posebno u toj utakmici. Nešto sam osećao. Igrački je da reaguješ kada si izmenjen, a pre toga si pogrešio i hteo si da se ispraviš. Pomisliš: „Zašto sada izlazim, sad sam je imao“ - rekao je Bodanović za Žurnal.

Teško mu je palo neuspeh Srbije
Teško mu je palo neuspeh Srbije foto: Dado Đilas

Možda nije imao nameru, ali kao da je sada bivši selektor Srbije indirektno odgovorio Bogdanu.

- Ovo možete da napišete: imali smo vatru u srcu, ali nismo imali mir u glavi. Jedno bez drugog ne ide. Da biste ostvarili rezultat morate ovde da budete mirni - rekao je Sale za Večernje novosti i dodao.

- Titule veoma retko osvajaju reprezentacija za koje igraju najbolji strelci turnira - govorio je Đorđević, ukazujući na to da himnu na kraju takmičenja slušaju timovi koji u svojim redovima imaju manje "ja" igrača. Ili ih uopšte nemaju.

Možda i grešimo, možda Đorđević nije želeo da 'udari' na Bogdana, ali čini nam se, da mu je ipak zasmetala izjava najkorisnijeg igrača Mundobasketa u Kini.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.