GASOL O TOME ŠTA SE DESILO SRBIJI NA MUNDOBASKETU: Možete imati najbolje igrače na svetu, ali tim je jedino važan!
Mark Gasol je rekao da bi sada košarkaši Španije trebalo da iskoriste prostor u medijima koji će dobiti, Foto: Dado Đilas

Pitanje je

GASOL O TOME ŠTA SE DESILO SRBIJI NA MUNDOBASKETU: Možete imati najbolje igrače na svetu, ali tim je jedino važan!

Neizvesno je šta će se dogoditi naredne godine

Objavljeno: 17:56h

Mark Gasol pamtiće sigurno 2019. godinu kao najlepšu godinu svog života.

Španski košarkaš je u razmaku od tri meseca osvojio i titulu NBA šampiona i prvaka sveta na Mundobasketu u Kini, te je tako postao tek drugi košarkaš u istoriji kome je to pošlo za rukom.

Mlađi od braće Gasol je predvodio sa Rubiom "crvenu furiju" do titule svetskog prvaka bez ijednog poraza na turniru i zasluženo je i izabran u idealnu petorku.

Mark Gasol je u tri meseca osvojio NBA titulu i Mundobasket
Mark Gasol je u tri meseca osvojio NBA titulu i Mundobasketfoto: Dado Đilas

- Moramo da kažemo mladima da moraju da budu dobri ljudi, sada je šansa da pokažemo dobre primere jer imamo medijsku pažnju. Bila su ovo dobra tri meseca za mene, srećan sam i blagosloven što mogu da budem u ovakvoj situaciji - rekao je Gasol posle meča.

Kako je priznao nije da je očekivao zlato, ali je ono bilo cilj.

- Nisam iznenađen toliko. Neću reći da nam je to (zlato) bio glavni cilj, ali sam verovao da možemo to da uradimo. Kad sam pogledao Amerikance i raščlanio igru svakog tima, rekao sam "ok", možemo da budemo bolji i onda smo sa tim mentalnim pristupom išli utakmicu po utakmicu.

Objasnio je i zašto je Srbija koja je pre prvenstva proglašavana za prvog favorita na kraju završila tek kao peta.

Mark Gasol u duelu sa Raduljicom
Mark Gasol u duelu sa Raduljicomfoto: AP

- Tim je jedino što je važno. Možete imati najbolje igrače na svetu, ja sam mislio da smo imali najbolji tim na Svetskom prvenstvu 2014, ali smo imali jednu lošu utakmicu. Takve stvari se dešavaju na turnirima, ako odigrate jednu lošu, ispali ste. Nije kao u NBA gde imate seriju, pa možete da odigrate i jednu lošu. Ovde toga nema, imate samo jedan meč

Očekivano, ono što interesuje celu svetsku košarkašku javnost jeste da li će sledeće godine igrati zajedno sa starijim bratom Pauom na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Mark Gasol ne zna da li će sa bratom Pauom igrati na Olimpijskim igrama
Mark Gasol ne zna da li će sa bratom Pauom igrati na Olimpijskim igramafoto: Dado Đilas

- Teško je to sada reći i obećati... U ovom momentu se to ne zna. Verovatno je ovo moj poslednji Svetski kup, ako se pogleda logično, zbog godina i svega... Jedinstven je osećan završiti takmičenje kao šampion - odgovorio je Mark Gasol.

Na kraju se osvrnuo i na selektora Serđa Skariola koji je posle tri evropska zlata sa Španijom osvojio i titulu prvaka sveta.

- Za vas je on možda potcenjen, za nas nije. Možda je bio u senci velikih imena, ove godine nismo imali takvu situaciju i završili smo sa medaljom - dodao je Gasol.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.