DŽELATI SRBIJE U FINALU: Skola nastavlja da deli besplatne časove košarke, pali i Francuzi pred moćnim Gaučosima
Luis Skola, Foto: EPA/Roman Pilipey

POLUFINALE MUNDOBASKETA

DŽELATI SRBIJE U FINALU: Skola nastavlja da deli besplatne časove košarke, pali i Francuzi pred moćnim Gaučosima

Gaučosi su u polufinalu savladali Francusku sa xx:xx i u borbi za zlato igraće protiv Španije koja je posle dva produžetka savladala Australiju

Objavljeno: 18:54h

Argentina je drugi finalista Mundobasketa.

Gaučosi su u polufinalu savladali Francusku sa 80:66 i u borbi za zlato igraće protiv Španije koja je posle dva produžetka savladala Australiju. Ponovo je najzapaženiji bio vremešni Luis Skola koji je ponovo delio lekcije centrima protivničkog tima.

Od početka meča su Argentinci počeli da zatrpavaju koš rivala i prvu četvrtinu rešili u svoju korist sa 21:18. Isto je bilo i u nastavku pa je Argentina na poluvreme otišla sa prednošću od 39:32 zahvaljujući trojci Kampaca u poslednjim trenucima druge četvrtine.

Detalj sa meča Francuske i Argentine
Detalj sa meča Francuske i Argentine foto: EPA/How Hwee Young

Nisu imali milosti Gaučosi prema Francuzima ni u nastavku utakmice. Treća četvrtina pripala je Argentini sa 21:16, u konačnom rezultatu 60:48. Probudila se Francuska u poslednjoj deonici, ali to nije bilo dovoljno da se preokrene pa će se Francuzi protiv Australijanaca boriti za bronzu.

Najefikasniji u argentinskom timu bio je Luis Skola sa 28 poena i 13 skokova, a pratili su ga Kampaco sa 12, Dek sa 11 i Vildoza sa 10. U poraženom sastavu najefikasniji je bio Frank Ntilikina sa 16 poena, dok je dvocifren bio još samo Evan Furnije sa 10.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.