SENZACIJA! FRANCUZI SRUŠILI AMERIKU: Šampionu skinuta kruna - Srbija protiv Amerike u borbi za peto mesto!
Foto: EPA

mundobasket

SENZACIJA! FRANCUZI SRUŠILI AMERIKU: Šampionu skinuta kruna - Srbija protiv Amerike u borbi za peto mesto!

Umesto u finalu sa Amerikancima ćemo se boriti za peto mesto

Objavljeno: 15:35h

Košarkaši Francuske su savladali Ameriku u četvrtfinalu Svetskog prvenstva - 89:79.

Ovo znači će se reprezentacija Srbije u borbi za plasman od 5. do 8. mesta. igrati protiv Amerike, a takođe znači da Orlovi ne mogu na Olimpijske igre preko Mundobasketa.

Francuska je početkom druge deonice stekla dvocifrenu prednost (43:53). Vratili su se Amerikanci trojkama i prodorima, a Mičel je ponovo bio protagonista u timu Grega Popoviča, pa je 2.37 do kraja treće četvrtine bilo nerešeno (60:60). Amerikanci su potom i poveli i uneli tri poena viška u poslednji period igre.

Uspeli su Francuzi da se vrate u potpuni egal u 36. minutu, a novom serijom od 11 uzastopnih koševa i da povedu sa 82:76. Ovaj šok Amerikanci nisu prevazišli, i Francuska je u penal završnici stigla do pobede.

Evan Furnije je sa 22 poena bio najefikasniji kod pobednika, Rudi Gober je dodao 21 poen i 16 skokova, a Nando De Kolo 18. U ekipi SAD Donovan Mičel je prednjačio sa 29 poena.

Francuska se u polufinalu sastaje sa Argentinom, dok će se SAD u četvrtak od 13 časova boriti sa Srbijom za plasman od petog do osmog mesta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.