OVO ĆE BITI PAKLENO TEŠKO: Evo šta treba da se desi da bi Srbija išla na Olimpijske igre u Tokiju!
Košarkaši Srbije, Foto: Dado Đilas

ZA SVE SU KRIVI ARGENTINCI...

OVO ĆE BITI PAKLENO TEŠKO: Evo šta treba da se desi da bi Srbija išla na Olimpijske igre u Tokiju!

Dakle, čak i u slučaju da Francuzi i Česi ispadnu u dogiravanje od 5-8. mesta sa Srbijom i Poljskom, ni to ne bi bio nimalo lak mini-turnir

Objavljeno:

Završena je i druga grupna faza Mundobasketa u Kini i vreme je za četvrtfinala.

Srbija je poražena od Argentine, Španija je savladala Poljsku, dok će u sredu na parket izaći SAD - Francuska (13) i Australija - Češka (15).

Ko će ići u polufinale saznaćemo dakle do srede popodne, a tada bismo mogli da saznamo i sve putnike na Olimpijske igre. Tačnije, ukoliko jedni Evropljani (Francuzi ili Česi) prođu, jer bi tada oni i Španci kao dve najbolje plasirane evropske ekipe izborili pravo učešća u Tokiju.

Aleksandar Saša Đorđević
Aleksandar Saša Đorđević foto: Dado Đilas

Međutim, ako pobede i Amerikanci i Australijanci, što nije nemoguće, onda će i Srbija imati svoju šansu da se već preko Mundobasketa domogne najvećeg svetskog takmičenja.

Za sada, to su uradili Amerikanci, Argentinci, Nigerijci, Iranci i Australijanci, a od pet preostalih evropskih reprezentacija u četvrtfinalu dve će ići direktno, dok će tri u kvalifikacije sa Venecuelom, Italijom, Grčkom, Brazilom, Rusijom, Dominikanom, Portorikom, Litvanijom, Novim Zelandom, Nemačkom, Turskom, Tunisom i Kanadom.

Dakle, čak i u slučaju da Francuzi i Česi ispadnu u dogiravanje od 5-8. mesta sa Srbijom i Poljskom, ni to ne bi bio nimalo lak mini-turnir...

Kako sada deluje, Olimpijske igre nisu nimalo lagan cilj...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.