PORTORIKO VODIO SA 26 RAZLIKE, PA IZGUBIO: Belineli i Galinari spasili Azure bruke u Kini!
Duel Italijana i Portorikanaca, Foto: EPA/Made Nagi

MUNDOBASKET 2019

PORTORIKO VODIO SA 26 RAZLIKE, PA IZGUBIO: Belineli i Galinari spasili Azure bruke u Kini!

Veoma čudna utakmica odigrana je u grupi u kojoj su još Srbija i Španija

Objavljeno: 13:14h

Neverovatna utakmica u grupi gde se nalaze i Srbija i Španija. Portoriko je vodio sa 26 poena razlike protiv Italije, ali je posle produžetka ipak izgubio sa 89:94.

Portorikanci su potpuno dominirali u prvom poluvremenu, vodili su sa 24 poena razlike, a njihova prednost je dostigla i maksimalnih +26 u prvom delu treće četvrtine, kada su naravili seriju 9:0 i poveli sa 59:33!

Tek tada su se Azuri trgli i od tog trenutka počeo je veliki preokret u Vuhanu. Do kraja treće deonice Italija je smanjila na 64:50, a onda od početka poslednjeg kvartala dešava se serija 25:4 u korist ''Azura'', koji su poveli sa 75:68!

Otada, ušlo se u klackalicu, pa se došlo i do produžetaka, gde su se Italijani bolje snašli.

Marko Belineli je bio najbolji sa 27 poena, dok je Danilo Galinari imao 22, a 14 Avudu Abaz. Sa druge strane, Balkman je bio najefikasniji sa 14 poena, dok su po 13 imali Rodrigez i Braun.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Podsetimo, Italijani i Portorikanci igrali su za prestiž, pošto ni jedni ni drugi nisu imali šanse za dalji plasman.

U drugom nebitnom meču koji je odigran ovog dana, nije bilo preteranih iznenađenja. Košarkaška reprezentacija Rusije pobedila je u Fošanu Venecuelu sa 69:60 (13:10, 14:17, 21:15, 21:18), u utakmici Grupe I na Svetskom prvenstvu u Kini.

Najefikasniji u ekipi Rusije bio je Andrej Voroncevič sa 17 poena, devet skokova i pet asistencija. Nikita Kurbanov postigao je 12 poena uz osam skokova, a 12 poena dodao je i Grigori Motovilov.

U timu Venecuele Majkl Karera bio je najbolji sa 19 poena i 10 skokova.

Rusija ima tri pobede i dva poraza, a Venecuela pobedu manje i obe ekipe igraće za plasman od devetog do 16. mesta na turniru.

U drugoj utakmici u toj grupi od 14 časova igraju Argentina i Poljska, a pobednik tog duela osvojiće prvo mesto pred četvrtfinale.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.