AMERI U ČETVRTFINALU, GRCI U PROBLEMU: Adetokunbo nije mogao sam! Francuzi posle drame poslali Litvaniju kući!
Foto: EPA

mundobasket

AMERI U ČETVRTFINALU, GRCI U PROBLEMU: Adetokunbo nije mogao sam! Francuzi posle drame poslali Litvaniju kući!

Grcima je potrebna pobeda nad Česima od 12 poena razlike

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Amerike plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kini kolo pre kraja grupne faze, pošto je savladala Grčku sa 69:53.

Grci se sada nalaze u teškoj situaciji, jer im je za prolaz u nokaut fazu potrebno potrebno da Amerikanci pobede Brazil u poslednjem kolu, a da oni savladaju Čehe sa više od 12 razlike.

Najefikasniji kod Amerikanaca bio je Kemba Voker sa 15 poena, uz 6 asistencija. Donovan Mičel dodao je 10 i 5 skokova, a Harison Barns i Derik Vajt po devet.

U redovima Grčke, Janis Adetokunbo je upisao 15 poena i 13 skokova, dok je Kostas Slukas dao 13 poena.

Košarkaši Francuske bili su bolji Litvanije u neizvesnom meču u Nanjingu i izborili su plasman u četvrtfinale Mundobasketa 2019.

Trikolori su kontrolisali meč 30 minuta i bili bolji rival, ali je Litvanija uspela da se potpuno vrati u četvrtom kvartalu, pa čak i da povede nešto manje od pet minuta pre kraja nakon serije 12:1. Nando De Kolo je uz dosta pogodio trojku za novo vođstvo Francuske, ali potom Gober nije bio uspešan sa linije slobodnih bacanja. Sa druge strane Valančijus je bio polovičan i Francuska je imala prednost od jednog poena, u poslednjih 30-ak sekundi. De Kolo je pogodio iz igre, a pokušaj Mačijulica da odvede meč u produžetak, nije bio uspešan, pa je Litvanija izgubil asvaku nadu da će se naći u četvrtfinalu.

Furnije sa 24 poena bio je najefikasniji kod pobednika, do je meč viner Nado De Kolo ubacio 21. Nikolas Batum je dodao 12 koševa. U ekipi Litvanije Jonas Valančijunas je zabeležio 18 poena i osam skokova, dok je Mantas Kalnietis upisao 12 poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.