AMERIKANCI KONAČNO PRIZNALI: Srbija igra najbolju košarku na svetu!
Detalj sa meča Srbije i Portorika, Foto: AP/Andy Wong

DUGO SU ĆUTALI

AMERIKANCI KONAČNO PRIZNALI: Srbija igra najbolju košarku na svetu!

Dodao je da nije iznenađenje što glavne uloge, pored Jokića, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović, košarkaši iz NBA lige

Objavljeno:

Američki sportski portal "Sports Ilustrated" ne krije oduševljenje igrama Srbije na Mundobasketu u Kini.

Novinar Džeremi Vu napisao je analizu u kojoj navodi da Orlovi trenutno igraju najbolju košarku, čak bolju i od SAD i da veoma poštuje najboljeg centra NBA lige Nikolu Jokića.

- Ne znam da li je pošteno da osim SAD proglasim kao favorita na velikom takmičenju, čak i kada je tim "mlak", ali tim Srbije mora da se pogleda. Nije novost da je Srbija kvalitetna, kao i da je glavna pretnja dominaciji SAD. Mora da se prizna da igra sve bolje - napisao je Vu u analizi.

Dodao je da nije iznenađenje što glavne uloge u predstavama Srbije na Svetskom prvenstvu imaju, pored Jokića, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović, košarkaši iz NBA lige.

- Srbija, koju mnogi vide kao prvog konkurenta, raznela je Angolu i Filipine i lako prošla preko Italije u proseku davajući 107,7 poena. Biće fascinantno videti mogu li da nastave u istom ritmu - dodao je američki novinar u tekstu.

Podsetio je da je Srbija u finalu Mundobasketa u Španiji pre pet godina ubedljivo izgubila od SAD, ali da tada nije igrao Jokić.

- Zabavno je gledati Srbiju. Iako tek slede jače utakmice, Srbija je klinički efikasna i to bez prekomerne izloženosti Jokića, koji je mnogo napredovao u Denveru. Postao je dominantan igrač u NBA ligi na svoj specifičan način i u suštini je nezaustavljiv u FIBA takmičenju - navodi Vu.

Košarkaška reprezentacija Srbije
Košarkaška reprezentacija Srbije foto: Dado Đilas

Istakao je da Amerikanci imaju najmoćniji atletski tim, ali da je Srbija najviše pokazala do sada.

- Pošteno je reći da Srbija igra najbolju košarku na svetu trenutno, da je zaslužila pažnju, bez obzira što je krajnja tačka daleko. Ona je mnogo više od pretnje i vredi je gledati - zaključio je Vu analizu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.