ĐORĐEVIĆ OČITAO BUKVICU KINESKIM NOVINARIMA: Samo lud trener bi držao trening posle onoga što nam FIBA radi!
Aleksandar Đorđević, Foto: Beta/Branislav Božić

izjava

ĐORĐEVIĆ OČITAO BUKVICU KINESKIM NOVINARIMA: Samo lud trener bi držao trening posle onoga što nam FIBA radi!

Selektor Aleksandar Đorđević suočio se sa nekoliko provokativnih pitanja

Objavljeno: 13:42h

Srbija je razbila i Portoriko 90:47 na startu takmičenja u drugoj grupnoj fazi Svetskog prvenstva.

Selektor Aleksandar Đorđević suočio se sa nekoliko provokativnih pitanja, poput toga zašto često menja petorke, zašto nije držao trening pred Portoriko, pa je kineskim novinarima podelio nekoliko lekcija.

- Bila je ovo sjajna utakmica za nas, imali smo sjajan pristup meču i nismo dali Portoriku ni promil šanse da se vrati u meč. Sada već mislimo na naredni meč, gde nam je neophodno da fizički budemo spremni i jaki, nemam šta više da dodam.

Kinezi su Đorđevića zatim pitali šta misli o Portoriku.

- Videli smo šta su uradili u grupi, imali su nekoliko mečeva gde su pobedili šutem u poslednjem trenutku, spremili smo se dobro, nismo dozvolili da nas ugroze i verujem da smo napravili ozbiljan posao i odigrali dobru utakmicu.

foto: Dado Đilas

Zatim su prešli na teren taktike, pa im je Đorđević ozbiljnim tonom podelio nekoliko košarkaških lekcija.

- U našem razumevanju košarke nije bitno ko počinje utakmicu, već ko završava. Sve zavisi od meča do meča, takmičenje je dugo i teško fizički, morate da igrači razumeju.

Novinare je interesovalo i šta Đorđević misli o igri Bobana Marjanovića.

- Boban ima sjajan ofanzivni repertoar, atipičan je igrač, zna svoju ulogu u timu, takođe i defanzivno čini sve da nam pomogne i daje sve od sebe. Radi sjajan posao, pre dve godine je bio jedan od najvažnijih naših igrača, sada imamo drugačiju postavu i igra manje minuta, ali to znači da će njegovo telo biti odmornije, jer je njegovo telo mnogo trpelo tokom Evropskog prvenstva u Istanbulu.

Utisak je da su poslednja dva pitanja kineskog novinara Đorđevića narerala na najozbiljniji odgovor, a poslednji je bio brutalan i kratak.

foto: Dado Đilas

Najpre je novinar pitao zašto Đorđević nije držao trening pred meč protiv Portorika.

- Kada završite svoj meč u 9 uveče, vratite se u hotel u ponoć, završite pakovanje u jedan posle ponoći, u 6 ujutru odete na autobus za aerodrom i imate dva sata vožnje do tamo, pa dva sata leta, pa opet sat i po autobuske vožnje... Stignete na ručak u hotel u 14.30, a organizacija vam da trening u 16 časova... Samo ludi trener bi pustio igrače da izađu na parket u takvoj situaciji - oštar je bio Đorđević.

Kako ćete se spremiti za Španiju?

- Ja mislim dobro. Nadam se dobro - kratko je uz osmeh odgovorio naš selektor.

Kinez nije bio zadovoljan odgovorom, pa je dodao: A taktički?

- Ne, nije vreme da pričamo o taktici, a i ne verujem da bi ti to svakako razumeo, to je komplikovano, komplikovano - završio je selektor

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.