BILO JE NERVOZE, USPEO SAM DA SMIRIM EKIPU: Raduljica odigrao kapitenski za miran san pred drugu fazu!
Miroslav Raduljica, Foto: Dado Đilas

izjava

BILO JE NERVOZE, USPEO SAM DA SMIRIM EKIPU: Raduljica odigrao kapitenski za miran san pred drugu fazu!

Jedan od bitnih momenata meča je bio duel sa Danilom Galinarijem kada je italijanski igrač napravio nesportski faul

Objavljeno: 17:03h

Srbija kao prvoplasirana ekipa u grupi ide u narednu fazu, a što je najvažnije prenosi i jednu pobedu, onu koja je ostvarena danas nad Italijom 92:77.

Miroslav Raduljica je bio zadovoljan prikazanim.

- Jako dobra utakmica i dobra pobeda. Ove dve prve su bile uslovno rečeno lakše. Imali smo prostora da probamo neke stvari, poput igre sa dva centra. Ovo je meč sa jednom ekipom koja je taktički bolja. Bilo je nervoze od samog početka, do momenta kad smo počeli da spuštamo loptu i igramo mirno. Oni su tada pravili faulove, taktika tu ne pomaže. Pogodili smo slobodna bacanja i priveli meč kraju - počeo je Raduljica

Kapiten “orlova” je ušao u momentima kada se meč lomio, kada je Srbija imala svega dva poena prednosti i imao je veliki doprinos u trijumfu.

- To je uloga svih nas starijih igrača koji imamo više iskustva. Svi su nervozni, meč se lomi. Ovo je bilo četvrtfinale pre četvrtfinala. Sistem takmičenja je takav da se prenose bodovi. Bjelica je prepoznao momente, ubacio loptu dole. Ja sam pokušao da smirim ekipu, uspeo sam i svi smo zajedno došli do pobede.

Jedan od bitnih momenata meča je bio duel sa Danilom Galinarijem kada je italijanski igrač napravio nesportski faul.

- Znamo da oni tako igraju. Nemoćni su. Fizički smo dominantniji. Način na koji igramo njima ne odgovara. Imaju pravo da igraju tako, da biju, sudije su tu da sviraju. Mi moramo da budemo mirni.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.