BOGDANOVIĆ PRED PUT U KINU: Amerikanci su i dalje najjači, ako gledaš na papiru! Navikao sam ja već na pritisak!
Bogdan Bogdanović pred put u Kinu, Foto: Starsport©

PRED PUT U KINU

BOGDANOVIĆ PRED PUT U KINU: Amerikanci su i dalje najjači, ako gledaš na papiru! Navikao sam ja već na pritisak!

Takmičenje počinje 31. avgusta

Objavljeno:
Sofija Vrebac

Košarkaška reprezentacija Srbije učestvovaće na Mundobasketu u Kini.

Takmičenje počinje 31. avgusta, a Orlovi Aleksandra Đorđevića će, oslabljeni povredama Miloša Teodosića i Dragana Milosavljevića i rovitog Vladimira Lučića igrati u grupi D protiv Filipina, Angole i Italije.

- Zadovoljan sam iako nam nedostaju dva igrača, Teodosić i Milosavljević, to je jedino što je negativno, ali šta je tu je. Povrede su sastavni deo sporta, svi smo profesionalci i znam da će oni 100 posto biti posvećeni oporavku - rekao je Bogdan Bogdanović, reprezentativac Srbije.

Košarkaški ljubitelji u Srbiji od trenutka kada je reprezentacija izborila plasman na Mundobasket, priželjkuju finale sa SAD, koje su oslabljene brojnim otkazima.

Bogdan Bogdanović i Igor Rakočević
Bogdan Bogdanović i Igor Rakočevićfoto: Starsport©

- Kada gledaš na papiru, oni su i dalje najjači. Nisu u najjačem sastavu, jer im nedostaju velike zvezde, ali i sa ovim timom su jako velika pretnja. To su i pokazali kada su i neuigrani dobili Špance. Ova ekipa je prilično nova, mislim da nikad nisu igrali zajedno i to je pokazatelj koliko su oni u stvari jaki i ne treba gurati kako su svi otakzali kod Amera, jer treba doći do te utakmice - smirio je strasti košarkaš Sakramenta.

Srbija je odigrala dve utakmice sa Litvancima i sa Grcima u finalu Akropolis kupa i pobedila je u svim mečevima.

- Sa Litvancima i Grcima je bilo na jednu loptu u prijateljskim utakmicama. Što se tiče ostalih ekipa, Francuzi su uvek nezgodni. Ima dosta nezgodnih ekipa, danas svi igraju košarku. Tu je Nigerija, Australija takođe, kao i Kanada - dodao je Bogdanović.

Čini se da će sada biti veći pritisak na Bogdanoviću imajući u vidu da je Teodosić povređen.

- Navikao sam na to još od Partizana kada sam prvi put osetio pritisak tada sam se navikao pa je sada sve lakše. Drugačiji je pritisak u reprezentaciji, ali se navikneš pa ti bude lakše - rekao je Bogdanović.

Kao pomoć u navikavanju na Kinu od velike pomoći je i Miroslav Raduljica koji igra u tamošnjem šampionatu. U Kini je klima drugačija i vreme je teško.

- Dosta nam je pomogao. Mi igramo unutra tako da je svejedno. Nemaš ti vremena da doživiš taj kulturološki šok kao kad sam otišao u Ameriku prvi put. Mislim da je jako kratak vremenski period za navikavanje - izjavio je.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanovićfoto: Starsport©

Uvek kada je košarkaška rešrezentacija u pitanju očekuje se medalja id ase pobedi SAD.

- Daleko je pričati o medalji. Treba se pripremiti za taj turnir i da budemo najbolji na turniru. Poznato je da Amerikanci ne šalju najbolje igrače na Svetsko prvenstvo već se čuvaju za Olimpijske igre. NBA liga je izuzetno naporna i pokušavaju da svedu broj povreda na što manji nivo. To je njihov cilj i stalno uvode mlade igrače u ekipu - dodao je.

Na pitanje ko je najveći protivnik u grupi, Bogdanović je bio više nego jasan.

- Uvek je najteža prva utakmica - izjavio je Bogdanović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.