ĐORĐEVIĆ SAOPŠTIO VESTI O TEODOSIĆU: On 99% neće putovati u Kinu!
Foto: Starsport©

To je bila jedina dilema

ĐORĐEVIĆ SAOPŠTIO VESTI O TEODOSIĆU: On 99% neće putovati u Kinu!

Selektor Srbije je saopštio na kojih 12 igrača računa za Svetsko prvenstvo u Kini

Objavljeno: 12:26h

Košarkaši Srbije kreću u utorak put Kine na Svetsko prvenstvo koje ih očekuje.

Na dan polaska u najmnogoljudniju zemlji sveta, selektor Aleksandar Saša Đorđević je saopštio kakva je situacija sa Milošem Teodosićem.

Pregled magnetnom rezonancom koji je urađen u ponedeljak uveče nije dobar.

- Teodosić nije dobra slika – juče smo napravili magnetnu rezonancu ponovo i analize svih koji su čitali rezultate, 4,5mm ruptura postoji i dalje. U dogovoru s njim 99 odsto neće biti s nama na SP. To je još jedan veliki gubitak za ovu reprezentaciju, igrački i ljudski. Moramo da budemo svesni da što pre usmerimo oružja na drugu stranu i nadoknadimo njihov izostanak. Oni su bili putnici za Kinu, sad moramo da nadoknadimo njihove izostanke - kaže Đorđević.

Srpski plejmejker je bio podvrgnut intenzivnim terapijama na stopalu zbog svog hroničnog problema sa plantarnom fascijom, ali nije uspeo da se oporavi, pa će reprezentacija bez kapitena putovati u Kinu.

Za Srbiju će na predstojećem Svetskom prvenstvu igrati gotovo sigurno sledećih 12 igrača: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Milutinov.

Do prve utakmice u okviru D grupe u Fošanu, 31. avgusta protiv Angole, Srbija će imati tri takmičarske provere u Šenjangu. Prvu 23. avgusta sa Italijom, rivalom u grupi kojeg su deklasirali na Akropolis kupu, dva dana kasnije sa Novim Zelandom, i poslednju 27. avgusta sa Francuskom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.