SRBIJA OSVOJILA AKROPOLIS KUP: Ni Adetokumbo ne pomaže protiv moćnih Saletovih Orlova!
Bogdanović i Bjelica su srušili Grčku na Akropolis kupu, Foto: Starsport©

AKROPOLIS KUP

SRBIJA OSVOJILA AKROPOLIS KUP: Ni Adetokumbo ne pomaže protiv moćnih Saletovih Orlova!

Sva dešavanja sa meča mogliste da pratite na lajv-blogu na Espreso.co.rs.

Objavljeno: 21:52h

Košarkaška reprezentacija Srbije u okviru priprema za Mundobasket u Kini koji počinje 31. avgusta učestvuje na Akropolis kupu.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su iako oslabljeni povredama Miloša Teodosića i Dragana Milosavljevića i odsusutvom Nikole Jokića, uspela da pobedi Grčku sa 85:80 posle produžetka pred punom OAKA arenom.

Grci su vodili većim delom meča, a Srbija je zahvaljujući koševima Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice u finišu uspela da preokrene. Mogli su Orlovi da reše pitanje pobednika i ranije, ali je Bogdanović promašio šut za pobedu u poslednjim trenucima meča i pobednik duela je morao da bude odlučen u produžetku. U produžetku, Srbija je imala mirniju ruku na slobodnim bacanjima i uspela da slavi sa 85:80.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Bogdan Bogdanović sa 28 poena, četiri skoka i četiri asistencije, a pratio ga je Nemanja Bjelica sa 18 poena i 14 skokova. Grčku su predvodili braća Adetokumbo, Janis koji je ubacio 20 poena i Tanasis sa 17 poena.

Izabranike Aleksandra Đorđevića sada očekuje povratak u Beograd, a zatim put u Kinu gde će odigrati još jedan pripremni turnir protiv Novog Zelanda, Italije i Francuske.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na lajv-blogu na Espreso.co.rs.

PRODUŽETAK - 85:80 za Srbiju.

Sa linije slobodnih bacanja bio je precizan Gudurić za novo vođstvo Srbije, ali Grci trojkom Kalatisa dolaze u vođstvo (75:74). Istom merom je uzvratio Bogdanović - 77:75. Ponovo je stao šut Grcima, a Srbi su otišli na plus pet - 80:75. Približila se Grčka na 80:77, Bogdanović je napravio faul, Burusis koristi jedno slobodno bacanje - 80:78 na minut i po do kraja. Oba slobodna bacanja iskoristio je Bogdanović (82:78).

Uspeli su grci da smanje na minus dva, ali je Srbija iznudila tri slobodna bacanja pošto je Gudurić fauliran prilikom šuta za tri poena. Srpski reprezentativac je pogodio sva tri penala za 85:80. Poslednji napad Grka je izblokirao Bjelica.

ČETVRTA ČETVRTINA - Bogdanović promašuje šut za pobedu, ide se u produžetak - 72:72!

Počeli su Grci poenima i poslednju deonicu. Uspela je Srbija da održava minus četiri - 61:57, a zatim je duel ušao u prazan hod pošto nijedan ni druga reprezentacija nije uspela da postigne koš sve do 35. minuta kada je Bjelica pogodio za 61:59. Pogodio je trojku Bogdanović čime je Srbija smanjila na 64:63. Grcima je stao šut, a to je iskoristio Bjelica koji je postigao koša za dva poena i preokret na dva i po minuta do kraja.

Srbija se odlepila na plus četiri zahvaljujući trojci Bogdanovića, a na drugoj strani Gudurića je izblokirao Janis. Međutim, Bogdanović i Bjelica su bili precizni u ključnim trenucima, odveli Srbiju na plus pet (72:67).

Na 24 sekunde do kraja, Janis je iznudio slobodna bacanja i pogodio oba za 72:69, a Micić je promašio oba slobodna bacanja, dok je Tanasis pogodio trojku i izjednačio na 72:72 na 12.5 sekundi do kraja.

Za Srbiju je bio neprecizan Bogdanović koji je promašio šut za pobedu.

TREĆA ČETVRTINA - Srbi nemaju rešenje za braću Adetokumbo, Grčka vodi sa 57:52!

Počela je Srbija odlično drugo poluvreme i smanjila na 38:35. Međutim, Grčka se ponovo odlepila zahvaljujući Janisu koji je postigao koš i pogodio dodatno slobodno bacanje za 45:35.

Pogodio je Bogdanović trojku, ali je Janis uzvratio istom merom. Promašili su Grci ključne šuteve, a Bjelica je vezao pet poena i približio Srbiju. Ponovo su domaći košarkaši uspeli da se odlepe.

U 27. minutu usledile su dve sjajne rampe. Prvo je Janis blokirao Bogdanovića, a onda je srpski košarkaš izblokirao šut njegovom bratu Tanisu Adetokumbu.

Uspela je Srbija da se približi na minus četiri - 54:50. Ponovo je Grčka pogodila trojku, a Srbi su pokušali da se još približe, ali to nije dozvolio Janis Adetokumbo. Treći period je gotov sa plus pet za Grčku - 57:52.

DRUGA ČETVRTINA - Grčka povećava prednost i vodi sa 38:31!

Nastavila je Grčka i u drugom poluvremenu u istom ritmu, ali je Srbija uspela da se nekako razbudi u drugoj četvrtini i da smanji na 27:23. Iako je utakmica počela trojkama, šut za tri poena je značajno Srbiji popustio u drugoj četvrtini. Pokušao je Aleksandar Đorđević da tajm-autima trgne ekipu, ali nije uspeo. Maler su doživeli Grci pošto se povredio Atineu prilikom pokušaja da izbegne blok kada se okliznuo i koga su saigrači izneli sa parketa.

Uspeli su Srbi da se približe na minus pet (36:31) zahvaljujući zakucavanjima Milutinova, ali to nije bilo dovoljno pošto su Grci imali poslednji napad u prvom poluvremenu koji nisu uspeli da iskoriste pa se na poluvreme otišlo sa plus sedam za Grčku - 38:31.

Tokom prvog poluvremena najefikasniji je bio Tanis Adetpkumbo sa 12 poena.

PRVA ČETVRTINA - Vodi Grčka sa 19:17!

Poveli su Grci trojkama Janisa i Kalatisa, a za Srbiju je pogodio trojku Bogdanović. Odličnu odbranu su igrali Grci pa je posledica toga rezultat 8:7 za Grčku u četvrtom minut utakmice. Trojkom Bjelica Srbija je povela (10:8). Dobra odbrana donela je Grcima porednost (14:10) zahvaljujući brutalnom zakucavanju Janisa Adetokumba.

Sudiije su prekinule meč na nekoliko minuta zbog probelma sa strujom. Posle prekida, Grčka je nastavila da igra bolje u odbrani, ali Srbija nije dozvolila da se više odlepi pa je rzeultat prve četvrtine bio 19:17 za domaćina.

19.35 Počinje meč.

19.20 Srbija bez Nikole Jokića napada Grčku pošto se vratio u Beograd zbog privatnih obaveza.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.