SRBIJA PREGAZILA TURSKU: Jokić i Bogdan u NBA modu, ali sve je u senci povrede Gagija!
Bogdan Bogdanović, Foto: Starsport©

prijateljski meč

SRBIJA PREGAZILA TURSKU: Jokić i Bogdan u NBA modu, ali sve je u senci povrede Gagija!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 18:57h

Košarkaši Srbije su ubedljivo savladali selekciju Turske na otvaranju Akropolis Kupa sa 87:72.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su prikazali dominantu partiju i od početka su nametnuli svoju igru. Nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika, a Srbija je, pre svega, zahvaljujući sjajnoj igri u traziciji i očiglende razlike u kvalitetu došla do treće pobede u pripremnim mečevima za predstojeći Mundobakset.

Ipak, sve je u senci povrede Dragana Milosavljevića, koji je napustio parket u trečoj četvrtini zbog povrede.

Najbolji u redovima Srbije bio je Nikola Jokić, koji je postigao 17 poena i 11 skokova, a pratio ga je odlični Bogdan Bogdanović sa 16 poena. Odličnu rolu imao je i Stefan Birčević sa 13, a Gudurić je postigao 11 poena.

Kod Turaka je najefikasniji bio Iljasova sa 13 poena.

Orlovi će na turniru u Atini još igrati sa domaćinom Grčkom i Italijom, a srpski tim je do sada slavio i u dva pripremna duela protiv Litvanije.

Srbija će sa Italijom igrati u subotu od 17 časova, dok u nedelju igra sa Grčkom od 19 časova i 30 minuta.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu:

ČETVRTA ČETVRTINA: Naši košarkaši su nastavili i u poslednjoj deonici da dominiraju, a svoje prve poene je upisoa je Stefan Jović. Momenat koji je obeležio ovu deonicu je monstruozno zakucavanje Raduljice.

TREĆA ČETVRTINA: Orlovi su serijom od 9:0 otvorili nastavak meča, sjajno je igrao Bogdanović, a pratio ga je i raspoloženi Birčević. Međutim, sve je ovo palo u senku kada se Dragan Milosavljević požalio na povredu. Gagi je napustio parket i otišao u svlačionicu, a mi se nadamo da nije reč o ozbiljnijoj povredi. U nastavku Srbija je uvećala prednost zahvaljujući trojkama Simonovića i Gudurića. Na kraju treće četvrtine Srbija vodi sa 71:54.

DRUGA ČETVRTINA: Opet je Srbija dobro otvorila četvrtinu, a ponovo je sjajno funkcionsiala igra u tranziciji. Marko Gudurić je dva puta ukrao loptu i elegantno položio. Usledila je eksplozija Bogdanovića, koji je vezao dve trojke i pokazao da je lider ove selekcije. Ispratio ga je i Bjelica, koji je pogodio trojku i ponovo uvećao prednsot Srbije.Sa druge strane Turci su tokom celog poluvremena imali problem sa šute. Bogdanović je upisao 12, Jokić ga je pratio sa 8, a odličan je bio i Birčević sa 7. Srbija vodi sa 44:36.

foto: Printskrin

PRVA ČETVRTINA: Izabranici Aleksandra Đorđevića su odlično ušli u meč, pre svega, zahvaljujući dobroj igri Bogdanovića i Birčevića, pa je selektor Turske vrlo brzo morao da traži tajm-aut. Srbija je postigla dosta lakih poena, dok su Turci vezali dve trojke i na način smanjili prednost. Kraj prve deonice obeležio je Nikola Jokić, koji je pokazao kakav je mastor u par navrata. Vodi Srbija sa 25:18.

17:00 - Selekcija Srbije će započeti meč u sledećoj petorci; Jović, Bogdanović, Simonović, Birčević i Marjanović.

16:55 - Dvorana u Atini je poluprazna.

16:45 - Pogledajte detalje sa zagrevanja naših centara.

16:30 - Podsetimo se kako su naši reprzentativci u pripremnom periodu dva puta savladali reprezentaciju Litvanije.

Prvi meč u Beogradu je posle drame pripao našim košarkašima rezultatom - 72:68.

U Kaunasu je takođe viđena drama, a ponovo je naša selekcija izašla kao pobednik na meču.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.