POPOVIĆ POBESNEO, PA IM ODRŽAO BUKVICU: Amerikanci se osramotili na početku priprema!
Greg Popović, Foto: AP

nije mogao da veruje

POPOVIĆ POBESNEO, PA IM ODRŽAO BUKVICU: Amerikanci se osramotili na početku priprema!

Kako prenosi Asošiejted pres, delovalo je da je Popovič imao malih poteškoća da kontroliše svoje emocije

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije SAD Greg Popovič okupio je igrače uoči početka priprema za Svetsko prvenstvo u Kini, a "Ludi Srbin" ima novu glavobolju pred početak Mundobakseta.

Naime, njegovi igrači ne znaju pravila FIBE!

Reprezentativci SAD nisu upoznati sa pravilima FIBA takmičenja. Grmeo je zbog ovoga "Ludi Srbin", ali je ipak zadužio Kera i Pirsa da edukuju ekipu o pravilima. Kris Midlton, bek Milvokija i Ol-star prošle sezone u NBA, progovorio je o ovoj bizarnoj situaciji.

- Sve je stvar "koučinga", ovo je drugačiji set pravila iz FIBA, tako da pokušavamo da ih skapiramo i prihvatimo. To je sve, svi poštujemo Grega, on je najbolji trener svih vremena, svaki put kad otvori usta mi želimo da ga slušamo - Istakao je Midlton.

Kako prenosi Asošiejted pres, delovalo je da je Popovič imao malih poteškoća da kontroliše svoje emocije. On je na prvom sastanku pričao o tradiciji, šta znači igrati za reprezentaciju, očekivanjima, žrtvovanju i poštovanju protivnika, a utisak je da je jedino loše bilo kada je prestao da priča.

- Posle tog govora svi su bili spremni da od samog početka igraju utakmicu za njega, makar morali da prođu kroz zid - rekao je bek SAD Džo Haris. SAD su na poslednja dva Svetska prvenstva osvijili zlatnu medalju, a Popovič je istakao da na predstojećem može samo da se potrudi da nacionalna selekcija uradi isto, iako se veliki broj igrača nije odazvao pozivu.

Amerika će u Grupi E igrati protiv Češke, Turske i Japana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.